Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 leuke kinderfilms die deze maand in de bios draaien

Geen zin om met dit koude decemberweer naar buiten te gaan, maar wil je wel iets gezelligs doen samen met je kind? Wij tippen tien kinderfilms die deze maand in de bios draaien.

Mees Kees in de Wolken


vanaf 11 december

Advertentie

Tobias is te verlegen om Hasna mee te vragen voor een groot schoolfeest. Mees Kees heeft geen tijd om hem helpen, want die probeert angstvallig Marie Louise te ontlopen, omdat zij hem een ballonvaart cadeau gedaan heeft. Alles lijkt mis te gaan voor Tobias. Kan Mees Kees op tijd zijn hoogtevrees overwinnen en Tobias redden om het feest door te laten gaan?

A Dog’s Way Home


vanaf 31 december

A Dog’s Way Home vertelt het hartverwarmende avontuur van hond Bella. Bella raakt haar baasje Luke, een student geneeskunde en vrijwilliger in een ziekenhuis, kwijt maar ze blijft hem zoeken. Daarbij legt ze een reis af van bijna 645 kilometer om thuis te komen. Onderweg weet Bella vele harten te stelen.

Buurman & Buurman, Experimenteren erop los!


vanaf 21 november

Van deze film is nog geen trailer verschenen, maar je kunt er bij de bekende buurmannen donder op zeggen dat er weer volop geklust en geprutst gaat worden. Dat wordt weer eindeloos lachen om de onhandige buurtjes. A je to!

Ailo het Rendierenjong


vanaf 6 november

In dit spannende verhaal ga je mee op reis met Aïlo en beleef je een fantastisch avontuur in Lapland. Aïlo is een dapper baby-rendier dat wordt geboren op de grote ijzige vlakte in Lapland. Aïlo heeft na zijn geboorte maar heel weinig tijd om te overleven. Hij moet in vijf minuten opstaan en leren lopen om zijn moeder te volgen. Samen met de kudde rendieren reizen ze duizenden kilometers om sappig grasland te vinden. Onderweg ontmoet Aïlo een heleboel andere dieren, zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat. Maar het is ook rennen geblazen als een roedel hongerige wolven de kudde op de hielen zit. In dit spannende verhaal ga je mee op reis met Aïlo en beleef je een fantastisch avontuur in Lapland. Verteld door Floortje Dessing.

The Addams Family


vanaf 4 december

The Addams Family is terug in de allereerste animatiefilm over deze grappige griezelfamilie. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer.

De beroemde bereninvasie van Sicilië (2019)


vanaf 19 december

In La fameuse invasion des ours en Sicile wordt Tonio, de zoon van berenkoning Léonce, ontvoerd door een groep jagers. Léonce besluit een zoektocht uit te zetten naar Tonio en treedt met zijn volk het land van de mensen binnen.

Spookuil


vanaf 5 december

Het 10-jarige meisje Eia brengt vanwege allerlei toevalligheden haar kerstvakantie door op een Zuid-Estlandse boerderij genaamd Phantom Owl Farm. Kleine Eia heeft geen idee dat zij degene is die het bos moet redden dat achter de boerderij ligt. De hebzuchtige bosbeheerder Raivo wil het bos namelijk kappen.

Everest: De Jonge Yeti


vanaf 9 oktober

Als tienermeisje Yi een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng hem ‘Everest’ te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde.
 
Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara en zakenman Burnish, die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

Trouble


vanaf 9 oktober

Het hondje Trouble is geboren met een gouden bot in zijn mond. Hij heeft alles wat zijn hondenhart begeerd. Zijn baasje, een rijke barones, is de allerliefste! Maar als zij er plotsklaps niet meer is, wordt Trouble door haar irritante kinderen bij het vuilnis gezet. Als blijkt dat ze zonder hem geen kansmaken op de erfenis, ontstaat er een klopjacht op Trouble. Ondertussen is de vrolijke viervoeter in een doldwaas avontuur in de stad belandt. Uiteindelijk neemt de getalenteerde zangeres Trouble onder haar hoede, tot de kinderen van de barones hem weer opsporen. Kiest Trouble weer voor zijn luizenleventje of voor het echte hondenleven?

Frozen 2


vanaf 20 november

Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren. In Frozen 2 moet ze hopen dat ze genoeg zijn.