Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 bijzondere mijlpaalmomenten van je kleuter

Je kind groeit als kool en zijn ontwikkeling gaat als een speer. Uit tijdgebrek sta je er misschien te weinig bij stil, maar deze momenten zullen je altijd bijblijven.

Advertentie

1. In zijn uppie

Opeens merk je dat het stil is in huis. Verdacht stil. Is je kind kattenkwaad aan het uithalen, of heeft hij je nodig? Nee hoor, hij zit lekker in zijn eentje te spelen. Eindelijk!

2. Mama/papa, ik hou van je

Natuurlijk waren de eerste woordjes van je kind heel bijzonder. Maar het wordt nog veel mooier als je voor het eerst uit van je kleuter hoort dat hij van je houdt.

3. Geheugensteuntje

Het geheugen van je kleuter is soms beter dan dat van jou. Als jij je sleutels of bril kwijt bent, weet hij je te vertellen waar je ze gelaten hebt. Heerlijk, je eigen personal assistant.

4. ‘Ieeuw…’

Kinderen kunnen vaak heel direct zijn. Schrik dan ook niet als je kind je vertelt dat je een slechte adem of raar haar hebt. Beter dat zij het doen, dan een wildvreemde.

5. ‘Dat is mijn letter!’

Sommige kinderen beginnen er eerder mee dan anderen, maar er komt een dag dat je kind letters, cijfers en zelfs zijn naam herkent. Nu begint hij echt te leren lezen. Mijlpaal!

6. Afscheid nemen

Als je kind voor het eerst naar school gaat kan dat voor jullie allebei een spannend moment zijn. Maar als je hem weer ophaalt en hij blij is om je te zien, maakt dat een hoop goed. Als hij dan ook nog eens met mooie verhalen over school thuiskomt, voel je je apetrots.

7. Stoer

Vind je kind het eng om te leren fietsen? Soms verbaast hij jou en zichzelf door zomaar zijn angst opzij te schuiven. Stiekem vindt hij het maar wat stoer om op zijn fiets te stappen.

8. Een goed voorbeeld

Om een voorbeeld te zijn voor je kind, zul je merken dat je zelf ook verandert. Je bent misschien aardiger tegen anderen, vloekt stukken minder (‘chips’, ‘potdikkie’) of eet meer groenten, omdat dat ook gezond is voor je kind. Een win-winsituatie! Meer lezen: Zo houd je het vol om consequent(er) te zijn

9. Zijn eerste kinderfeestje

Als je kleuter voor het eerst vraagt of hij bij een vriendje mag spelen, of als hij wordt uitgenodigd voor zijn eerste kinderfeestje. Nu begint hij echt met vriendjes maken. Tip: zo help je je kind met (meer) vriendjes te maken. 

10. Complimenten

Natuurlijk, ieder kind is mooi. Maar als iemand je een complimentje geeft over jouw kind, is dat een extra reden om je trots te voelen.

Lees ook: Dit zijn 10 dingen die je als ouder (heel) blij maken