Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 mijlpalen waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou vieren

De eerste lach, de eerste keer 'mama' en de eerste stapjes: apetrots ben je als ouder, zodra je kind deze mijlpalen bereikt. Maar er zijn ook een paar mijlpalen waarvan je van tevoren nooit had gedacht dat je er zo ontzettend blij mee zou zijn.

 1. Zelf goed met een vork of lepel kunnen eten

  Vanaf het moment dat je kind besluit dat ‘zelf doen’ veel leuker is dan gevoerd worden, verandert elk eetmoment in een grote kliederboel. Maar er komt een dag dat zijn oog-handcoördinatie goed genoeg is om zijn eten zelf – zonder knoeien – met een lepel of vork in zijn mond te stoppen. Dat moment is er dan ook echt een om te vieren.

 2. De eerste keer zelf naar de wc

  Na al het oefenen op het potje en helpen op het toilet, komt er een moment dat je kind helemaal zelf naar de wc gaat. En daarna volgt het besef dat je nooit meer hoeft te slepen met pakken luiers. Hallelujah!

  Lees ook:
   12x de meest gestelde vragen over zindelijk worden

 3. De eerste tekening

  Glimmend van trots op jouw Picasso in de dop. Voor veel ouders is die eerste tekening dan ook een mooi plekje op de koelkast waard. Of misschien wel in een lijstje?

 4. De eerste keer doorslapen

  Gebeurt dit echt?! En ga nou niet (van verbazing) zelf de hele nacht wakker liggen, want voor je het weet is dit feestje morgen weer over.

  Lees ook: Bewezen: nieuwe ouders moeten dealen met zes jaar slaapgebrek

 5. De eerste keer drinken uit een beker

  Oké, misschien nog niet zonder droog te blijven. Maar het moment dat je kind voor het eerst zelf een beker aan zijn mond zet, is vaak ook het moment dat je beseft dat hij echt geen baby meer is.

 6. De eerste keer dat hij zelf iets te eten pakt

  Niet eentje waar alle ouders even blij mee zijn, maar een mijlpaal is het zeker als je kind zijn eigen snack heeft weten te vinden in een keukenkastje of fruitschaal.

 7. Als hij het alfabet kan opzeggen

  Van A tot Z en in de juiste volgorde is zeker een groot applaus waard.

  Bekijk ook: Meisje (2) zingt alfabet uit volle borst

 8. De eerste keer klappen

  Als hij eenmaal doorheeft hoe het moet, is hij niet meer te houden. Gevolg: je krijgt de hele dag door applaus. Gelukkig is een baby die in zijn handen klapt te schattig om te zien.

 9. Zijn eerste doelpunt

  Of zijn eerste gewonnen atletiekwedstrijd, of winnende punt met judo, of dansoptreden voor publiek. Als je kind op een sport gaat en je ziet dat hij er handigheid in krijgt, juich je van trots.

  Lees ook:
   10x waarom hobby’s goed zijn voor je kind

 10. Als hij zelf een rietje in een pakje drinken kan steken

  Het feit dat het je kind lukt om niet de helft van de inhoud te morsen op zijn kleren, jouw kleren, de bank, de grond. Need we say more?

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock