Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 momenten waarop je je partner wel kunt schieten als je zwanger bent

Eerlijk is eerlijk, je humeur is sinds je zwanger bent zo wisselvallig als het weer: van poeslief naar bloedchagrijnig en terug. Dat dit soms afzien is voor je partner, snap je. Maar hé, dan moet-ie maar niet zo stom doen! Eigen schuld. Herkenbaar? Dan vind je dit vast dé no-go's.

Advertentie

1. Lege wc-rol

Naar de wc gaan krijgt een heel andere dimensie als je zwanger bent. Je plast vaker dan ooit (vooral ’s nachts, argh!), terwijl ‘number two’ waarschijnlijk lastiger gaat dan ooit. En bedankt, hormonen! En hoe irritant is het dan als je naar het papier grijpt en er een lege wc-rol blijkt te hangen. (Overigens geldt dit ook voor het niet naar beneden doen van de wc-bril en dit ontdekken als je er zonder te kijken op gaat zitten.)

2. Oeps, vergeten!

Snak je op de meest belachelijke momenten naar chips, chocolade-ijs, kroketten of welke foodcraving je ook mag hebben, dan is het zaak dat je dit object of desire zo snel mogelijk in je mond kan proppen. Stuur je je schatje naar de winkel om het met gezwinde spoed te halen en komt hij terug met de verkeerde soort of is hij dat allerbelangrijkste item op het boodschappenlijstje vergeten? Hij kan het maar beter heel snel alsnog gaan halen. Héél snel!

TIP: je partner voorbereiden op het vaderschap? Dat doe je met behulp van een van deze leuke boeken.

3. Op stap

Je bent echt de lastigste niet, maar serieus: hoezo moet hij én binnenkort een vriendenweekend naar Ibiza plannen én deze week ook nog eens op stap te gaan? Oké, hij is niet écht zwanger, maar een beetje solidariteit zou leuk zijn. (En ja, je bent stiekem ook jaloers, maar dat hoeft hij niet te weten.)

Advertentie

4. Stinkend thuiskomen

Je reukvermogen was nog nooit zo goed, dus komt je vent na een avond stappen thuis met een flinke kegel, wasemt hij zweetlucht na een voetbalwedstrijd of heeft hij net een broodje shoarma met knoflooksaus achter de kiezen? Dan kan hij direct doorlopen naar de logeerkamer of wordt het een nachtje op de bank voor hem.

4. ‘Ga jij eruit?’

Je bent er vannacht weer tig keer uit geweest om te plassen, hebt vreselijk slecht geslapen door die dikke buik die in de weg zit en je voelt je alsof je onder een stoomwals hebt gelegen. En dan zegt hij als de wekker gaat: ‘Ga jij er als eerste uit? Dan kan ik nog even blijven liggen: ik ben kapot.’ Say what?!

5. Klagen

Naast het privilege om zo vaak en lang mogelijk te mogen uitslapen, zouden zwangere vrouwen ook het alleenrecht op klagen moeten hebben. Want echt: een man die zeurt over vermoeidheid, een verkoudheidje of andere onbenullige zaken terwijl jij zwanger bent. Kappen nou.

Lees ook: 19 don’ts voor partner tijdens bevalling

6. ‘Stel je niet zo aan’

Vijf woorden die sowieso het begin zijn van ruzie. Al helemaal als je zwanger bent. Zo zijn er trouwens nog een paar zinnen die hij nu beter niet kan uitspreken in jouw bijzijn. Even dit artikel onder z’n neus houden dus: 10 dingen die je beter niet tegen een zwangere vrouw kunt zeggen.

7. Zeuren over het huishouden

Oké, je bent misschien wat luier dan normaal, maar op opmerkingen als: ‘Heb je mijn sportkleding nog niet gewassen?’ en ‘Jeetje, de badkamer mag ook wel weer eens worden gedaan’ zit je niet te wachten. En ook niet op die veelzeggende blik bij het zien van de stapel afwas op het aanrecht. Eén woord: schoonmaker (of: schoonmoeder).

8. Grote puinhoop

Dat jij nu niet zoveel doet is logisch, maar waarom hij zijn rotzooi niet opruimt?! Dat moment dat je thuiskomt en een puinhoop aantreft. Inderdaad, daar word je dus mega chagrijnig van.

9. Een afspraak bij de verloskundige vergeten

Dat hij niet altijd mee kan naar de verloskundige is tot daaraan toe, maar dat hij er bij thuiskomst ook niets over zegt omdat hij allang is vergeten dat je een afspraak had? Eikel!

10. Slechte grappen

Kon je eerder een beetje plagen en een foute grap van je partner wel waarderen, nu kan je hem wel schieten als hij iets zogenaamd lolligs zegt over jouw gewicht, het feit dat je super emotioneel bent, alles vergeet of… (vul zelf maar in).

Aanvullen mag en taggen ook! Dan weet hij maar waar hij aan toe is… Dit doe je op onze Facebook-pagina. Dank!

Meer weten? Bewezen: hand vasthouden van partner verzacht pijn tijdens bevalling