Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dit zijn dé 10 ouderschapstrends van 2018 (volgens Pinterest)

Met meer dan twee miljard ideeën is Pinterest de perfecte plek voor ouders om inspiratie op te doen op het gebied van speelgoed en de kinderkamer. Maar waar zoeken al die ouders nu vooral op? Pinterest maakt een lijst van de tien meest trending topics van dit moment.

Advertentie

1. Houten speelgoed


Plastic is uit, hout is in. Foto’s van houten speelgoed werden afgelopen jaar maar liefst 173 procent vaker opgeslagen dan plastic of pluchen speelgoed. Dit betekent dat we hout in het nieuwe jaar waarschijnlijk steeds vaker gaan zien.

2. Bijhouden van mijlpalen


Nieuwe ouders leggen het liefst élke mijlpaal van hun kleine spruit vast. Op Pinterest wordt er dan ook steeds vaker gezocht op printbare ‘babytrackers’ om alles in bij te houden, van eetdagboeken en poepluiers tot de eerste stapjes.

3. Een ingebouwde ‘hut’


En dan bedoelen we niet zo’n hut die je van lakens en stoelen zelf in elkaar flanst, maar een échte ingebouwde hut of tent. Ideaal voor je kind om in te spelen en het staat ook nog eens leuk.

4. Een ketting/bijtring


Heeft jouw kind last van doorkomende tandjes? Dan is deze praktische sieradentrend echt iets voor jou. Steeds meer moeders zoeken op Pinterest naar barnsteenkettingen, om zo de pijn van doorkomende tandjes bij hun kind te verlichten.

Advertentie

5. Milieuvriendelijke babyproducten


En dan hebben we het niet alleen over wasbare luiers of milieuvriendelijke verzorgingsproducten, maar ook over kleding. Zo is de zoekterm ‘milieuvriendelijke kleding’ op Pinterest met maar liefst 750 procent gestegen.

6. Het ‘preppen’ van babymaaltijden


Steeds vaker worden recepten voor babymaaltijden die je van tevoren kan bereiden en invriezen opgeslagen op Pinterest. Ideaal voor als je een keer geen tijd hebt om in de keuken te staan, maar je kind tóch een zelfgemaakte maaltijd wil geven.

7. Moderne babykamers


Steeds meer ouders zoeken op Pinterest naar ‘moderne babykamers’ en ‘volwassen babykamers’. Denk hierbij aan babykamers met weinig poespas, strakke meubels en donkere muren. Klinkt misschien een beetje saai, maar dat hoeft het niet te zijn. En ook wel zo handig: je hoeft de babykamer niet al na een paar jaar te restylen, omdat deze te ‘kinderachtig’ is.

8. Zware dekens


Als we Pinterest moeten geloven, gaan we in 2018 allemaal beter slapen. De zoekterm ‘zware dekens’ is met maar liefst 259 procent gestegen. We hebben het hier over dekens met extra gewicht door plastic korrels, gedroogde bonen, rijst of andere graansoorten. Door het gewicht van de deken krijg je een rustig, ontspannen gevoel. Bovendien zorgt het ervoor dat je kind niet goed kan omdraaien.

Advertentie

9. Creatief met wol


Van leuke pompons en knuffels tot vloerkleden: dit jaar is wol hip. Deze trend is ideaal voor huishoudens met kinderen (want lekker zacht) en staat ook nog eens hartstikke sfeervol. Alleen al de zoekterm ‘pompon’ steeg afgelopen jaren met maar liefst 444 procent.

10. Muurstickers


Steeds meer ouders zijn op zoek naar vrolijke decoratie voor op de muur. De zoekterm ‘muurstickers’ komt dan ook steeds vaker voorbij op Pinterest. Een leuke én praktische toepasbare trend, aangezien kinderen nogal veranderlijk kunnen zijn als het gaat om hun smaak en je de stickers heel makkelijk op de muur plakt.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.com – Beeld: Pinterest

Redactioneel – Offer – Ga voor comfort met Stokke

Prénatal

Ga voor comfort met Stokke

Bekijk alle kinderstoelen