Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 redenen waarom alleenstaand moeder zijn zo gek nog niet is

Bijna één op de tien baby’s groeit op in eenoudergezin. Niet alleen doordat relaties verbroken worden, maar ook omdat steeds meer vrouwen er bewust voor kiezen alleenstaand moeder te worden. Alleen kinderen opvoeden is natuurlijk best pittig, maar het heeft zeker ook voordelen.

 1. Gouden duo

  Er is niemand met wie je de dagelijkse onvoorwaardelijke liefde van je kind hoeft te delen. De knuffels voor het slapengaan, de verhaaltjes na schooltijd en de meest prachtige knutselwerken: ze zijn allemaal voor jou. En hebben jullie samen zin om de hele dag in pyjama door te brengen? Niemand die jullie tegenhoudt!

 2. Overzichtelijke agenda

  Je hebt alleen rekening te houden met jouw planning en die van je kind. En kunt die bovendien precies zo invullen zoals jij wilt.

 3. Vakantie

  Dat geldt ook voor je vakanties. Hoe vaak? Hoe lang? Waarheen? Jij bepaalt. Bovendien kan je alles meenemen wat je wilt, want er is genoeg ruimte in de auto.

 4. Jouw geld

  Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen wat je met je geld doet. Dus als jij je kind eens wilt verrassen met een belachelijk groot cadeau of jezelf blij wilt maken met die peperdure lippenstift, krijg je van niemand commentaar.

 5. Waardering

  De mensen om je heen hebben enorme bewondering voor je, omdat je het allemaal in je eentje moet rooien. Er zijn dan ook altijd mensen bereid je te helpen als dat nodig is. Iedereen gunt jou dat avondje uit met vriendinnen en past met alle liefde een avondje op.

Bewust alleenstaande moeder (BAM)
 1. Me-time

  Hoe dol we ook op ze zijn, elke moeder geniet stiekem van het moment dat haar kinderen (eindelijk) in bed liggen. De bank dan helemaal voor je alleen hebben, is helemaal perfect. Laat het bingewatchen maar beginnen! Een glas wijn of een bak ijs (die je niet hoeft te delen!) maakt het feest compleet.

 2. Geen discussies

  Alleen jouw mening telt, dus geen eindeloze discussies die eindigen in compromissen. Of het nu gaat om schoolkeuzes, sportclubjes of alledaagse dingen, jij maakt de beslissingen. Allemaal.

 3. Georganiseerde chaos

  Omdat er niemand is die zeurt als je een keer het wasgoed niet hebt opgevouwen of al het speelgoed aan het eind van de dag gewoon laat liggen waar het ligt (en dat is niet in de speelgoedkist), is het bij jou thuis niet altijd even netjes. Who cares?

 4. Geen schoonouders

  Je hoeft er niet met tegenzin heen en je hoeft ze ook niet met tegenzin te ontvangen. Ook is er geen schoonmoeder die zich overal mee kan bemoeien. Echt, er zijn heel wat moeders die wat dat betreft onmiddellijk met je zouden willen ruilen.

 5. Heldin

  Bewust of  niet, door je kinderen alleen op te voeden breng je ze een belangrijke levensles mee: onafhankelijkheid. Ze zien jou alle ballen in de lucht houden, zowel de vader- als de moederrol vervullen en dat allemaal om hen het beste te geven. Een mooier voorbeeld bestaat er toch niet?

Beeld: Shutterstock