Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 simpele (en slimme) trucs die elke ouder moet weten

Wij zijn dol op hacks, van die slimme trucjes die het leven makkelijker maken. Vooral als ze ervoor zorgen dat onze kinderen zich beter vermaken en doen wat we zeggen. Hier tien trucjes die elke ouder zou moeten kennen. En waarvan je denkt: dat ik daar zelf niet op ben gekomen. Doe er je voordeel mee!

Advertentie

1. Bananenvoeten

hack 1
Rechts en links: het zegt jonge kinderen natuurlijk helemaal niks. Toch is het wel zo fijn als je kinderen zelf zijn schoenen kan aantrekken. Met behulp van een doorgeknipte sticker kun je je kind hier een handje bij helpen. Kijk hier voor nog meer handige peuterhacks.

2. Op het strand

hack 2
Je kent het dilemma vast wel: je zit met je kinderen op het strand, en wilt samen met ze de zee in gaan. Maar wat te doen met al die kostbare spullen, zoals je portemonnee en telefoon? Wikkel ze in een luier! Zo ben je  ervan verzekerd dat niemand er met je spullen vandoor gaat.

3. Papierbesparende tip

hack 3
Zijn de rollen toiletpapier bij jou thuis ook niet aan te slepen? En heeft dit vooral te maken met het overmatige gebruik van je kids? Maak dan een markering onderaan de wc-rol, die aangeeft hoeveel papier je kinderen per beurt mogen gebruiken. Wellicht wel handig om er 2 te maken, 1 voor een kleine boodschap en een voor een grote boodschap.

4. Box 2.0

hack 4
Je kent het vast wel: je kind is te groot voor de box, maar nog te klein om zonder toezicht in je woonkamer rond te kruipen. In zo’n geval biedt het opblaasbadje uitkomst. Je kind kan er heerlijk in rondkruipen en spelen, en jij kunt op je gemak vanaf de bank toekijken.

Advertentie

Tip: Hier vind je opblaaszwembaden in allerlei groottes, ook súperleuk voor in de tuin natuurlijk

5. No more drama

hack 5
Vliegen jouw kinderen elkaar geregeld in de haren? Misschien biedt dit ‘get-along-shirt’ uitkomst. Wel zo fijn: je hebt er niet meer dan een oud shirt en een viltstift voor nodig. En maak er ook meteen een leuke foto van voor later. Wedden dat ze er dan wel om kunnen lachen?

15 leuke én originele hacks voor de kinderkamer

6. Je moet er niet aan denken…

hack 6
Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kinderen kwijtraken in een pretpark. Voorkomen kun je het niet altijd, maar je kunt je er wel alvast op voorbereiden, mocht het ooit gebeuren. Hoe? Door meteen een foto van je kinderen te maken, zodra je het pretpark in loopt. Mocht je ze kwijtraken, dan heb je een actuele foto bij de hand. Om te voorkomen dat het zover komt: hier wat tips om je kind niet kwijt te raken.

7. Jong geleerd

hack 7
Onder het mom van ‘je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen’: plak een gedeelte op de vloet af met wat tape, en laat je kinderen alle kruimels hier in vegen. Voor hun een leuk spelletje, en het scheelt jou opruimwerk!

8. Uren zoet

hack 8
Is jouw kind ook gek op tekenen? En gebruikt hij daar het liefst de bank of muren voor? Geef hem dan eens een lege kartonnen doos en wat stiften. Wedden dat hij zich zo uren vermaakt?

9. Zó krijg je ze wel aan het werk

hack 9.jpg
Zijn jouw kinderen oud genoeg om af en toe mee te helpen met het huishouden? Maar vertikken ze het? Probeer dan eens onderstaande tip uit.

10. Van ledikant tot bureau

hack 10.png
De meeste ouders doen het ledikant van hun kind weg zodra deze er te groot voor is. Maar waarom zou je hem niet hergebruiken? Maak er bijvoorbeeld een leuk bureau van.

Bron en foto’s: Facebook Muddled Up Mummy