Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 tips voor een online of 1,5 meter babyshower

De babyshower is het moment om je zwangere zus/nicht/vriendin eens flink in het zonnetje te zetten en te verwennen. Is ze uitgerekend in 2020, dan gaat dat er wel nét even anders aan toe. Maak je geen zorgen, met de volgende tips wordt het alsnog een feestje om nooit te vergeten.

 1. Mini-babyshower

  Helaas laten de huidige richtlijnen het nog niet toe dat je met de hele club de moeder in spe kunt verrassen. Maar met drie personen op bezoek gaan mag wel. Als ze ervoor openstaat kun je met de belangrijkste vrouwen in haar leven langsgaan voor een mini-babyshower. De rest van de vriendinnen, nichtjes en tantes schuiven eventueel online aan.

 2. Babyshower bij de deur

  De 1,5 meter-samenleving betekent niet dat jullie elkaar niet in het echt kunnen zien. Wil je toch met z’n allen langsgaan en ben je met een niet al te grote groep? Houd dan netjes afstand van elkaar en bel aan bij de aanstaande moeder. Verrassing! Klets even bij en geef je cadeau af. Vergeet niet om de ballonnen en slingers mee te nemen en het huis aan de buitenkant te versieren, want het blijft een feestje natuurlijk.

 3. Zoom of Google Hangout-babyshower

  Als je niet een babyshower op één locatie kunt doen, dan maar op meerdere. Als iedereen zich aan de dresscode houdt, de achtergrond versiert met slingers en ballonnen en gezellig een gebakje mee eet, zou je bíjna zeggen dat deze babyshower niets anders is dan je gewend bent.

  Lever bij de moeder in spe een dag van tevoren een doos af met alles wat ze nodig heeft: een lieve kaart met instructies wat haar te wachten staat, decoratie, theezakjes en natuurlijk iets lekkers. Zo is zij er ook helemaal klaar voor.

  Lees ook: Hoe organiseer je een babyshower?

 4. Dresscode

  Een babyshower is een goede reden om weer eens uit de comfortabele kleding te komen. Spreek van tevoren een dresscode af zoals een bepaald thema of kleur af of zet bijvoorbeeld allemaal een grappig hoofddeksel op. Dan zien jullie er niet allemaal eensgezind uit, maar het oogt ook feestelijk.

 5. Lieve videoboodschap

  Je zwangere vriendin/zus/buurvrouw verdient het nu des te meer om in het zonnetje gezet te worden. Spreek allemaal een lieve videoboodschap in. Haal een onvergetelijke anekdote aan, vertel wat je wens is voor de baby, laat weten hoe belangrijk ze voor je is en maak er een leuk filmpje van. Tranen gegarandeerd!

 6. Babyshower-boekje

  Veel babyshowers zijn niet compleet zonder het invullen van het babyshower-boekje voor de moeder in spe. Ook leuk: babyshower-invulkaarten. Het kost iets meer voorbereidingswerk om het iedereen vanuit huis in te laten vullen, maar wat maak je de zwangere er blij mee als het is gelukt.

 7. (Gezamenlijk) cadeau

  Een gezamenlijk cadeau geven of toch los van elkaar: laat het geen discussiepunt zijn. Wordt het een online babyshower? Dan is het handiger om samen een groot cadeau te geven dat jullie bij haar laten bezorgen. Gaan jullie langs voor een babyshower op 1,5 meter afstand? Dan is ieder voor zich ook een prima oplossing. En wat dacht je van een mooi vormgegeven bonnenboekje? Als iedere vriendin één waardebon geeft voor een activiteit om samen te ondernemen, heb je een prachtig cadeau.

  Tip! Wat geef je als kraamcadeau?

 8. Thee voor twee

  Je bent waarschijnlijk niet de enige die ervan baalt dat een ‘normale’ babyshower nu niet mogelijk is. Leg jullie vriendin daarom extra in de watten en laat een high tea voor de aanstaande ouders bezorgen. Een leuke verrassing en je steunt meteen een lokale ondernemer. Win-win!

 9. Interactieve quiz via Kahoot

  Wat doe je eigenlijk tijdens een digitale babyshower? Spelletjes spelen! Dat jullie niet bij elkaar kunnen zijn, mag de pret niet drukken. Via Kahoot is het eenvoudig om een interactieve quiz te maken die je minstens zo makkelijk op afstand kunt spelen als in het ‘echt’. Plezier gegarandeerd!

  Wil je meer spelletjes spelen? Jij kent je vriendin het beste, dus bedenk wat zij leuk vindt om te doen. Hier wat suggesties:

  Raadspelletjes: het raden van de naam van de baby, het geslacht of de geboortedatum
  Babyfoto’s: vraag iedereen een babyfoto van zichzelf mee te nemen en raad wie wie is
  Rompertjes versieren: haal watervaste stiften, kledingverf en een heleboel kleine rompertjes en laat iedereen een romper versieren voor de nieuwe baby die je later afgeeft
  Dagboek: koop een mooi boekje waar alle vriendinnen iets in kunnen schrijven voor de aanstaande moeder of baby
  Baby pictionary: zorg voor een goed aantal kaartjes met de woorden die getekend moeten worden. Denk hierbij aan luier, romper, borstvoeden, etc. Verdeel iedereen in twee teams en laat ze tegen elkaar spelen.

 10. Huur een fotograaf in

  Besluiten jullie om fysiek af te spreken voor een 1,5 meter-babyshower? Wat dacht je ervan om een fotograaf in te huren? Zo zit de herinnering straks niet alleen in jullie hoofd, maar kun je hem letterlijk in een lijstje doen.

Bron: Momtastic – Beeld: Shutterstock