Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10x geweldige eigenschappen van drukke kinderen

Is je kind een stuiterbal met mogelijk een vleugje ADHD? Zit-ie geen seconde stil en is concentreren niet z'n sterkste punt? Lucky you! Want al word je vast wel eens gek van die druktemaker, grote kans dat hij deze positieve eigenschappen bezit.

Advertentie

Drukke kinderen

Nog even voor de duidelijkheid: uiteraard gelden deze kwaliteiten voor zowel drukke jongens als meisjes!

1. Altijd energie

Drukke kinderen met veel energie zijn het liefst de hele dag in beweging. Ze gaan dan ook dolgraag mee boodschappen doen of de hond uitlaten in het bos en zijn dol op sport. Desnoods meteen achter elkaar. En dooooor! Dit zijn 11 levenslessen die kinderen leren van een sport. 

2. Creatief

Kinderen die doorgaan voor druk, zijn vaak ook heel creatief. Ze verzinnen de geweldigste verhalen en kunnen helemaal opgaan in hun fantasie. Niet voor niets kregen veel uitvinders, ondernemers en artiesten ooit het stempel ADHD. Wij noemen een Will Smith, Richard Branson en Justin Timberlake.

Meer lezen: hoe kom je erachter of je kind ADHD heeft?

Advertentie

3. Oplossingsgericht

Al die creativiteit komt ook goed van pas als er een probleem optreedt. Je kind is niet alleen druk in z’n doen, ook zijn brein werkt snel. Dus voor elk probleem heeft hij húp, een oplossing bedacht. Die niet per se ook echt handig is, maar oké…

4. Mindful

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar kinderen die snel zijn afgeleid zijn vaak ook heel mindful. Ziet hij tijdens de les buiten een vliegtuig in de lucht of een blaadje dat van de boom valt? Dan kan zijn aandacht compleet bij dat moment zijn. De juf of meester vindt dat misschien lastig, maar hoeveel mensen moeten er niet op een cursus om te leren wat hij van nature al kan? Lees hier meer over mindfulness voor kinderen.

5. Stoer

Oké, het levert je regelmatig een hartverzakking op – neeee, wat doet-ie nou weer?! – maar dat je kind vaak gewoon doet en niet eerst denkt, maakt hem ook stoer. Zeker in de ogen van vriendjes en vriendinnetjes. Hij klimt altijd het allerhoogst in de boom en springt als eerste in het nog ijskoude water. Badass!

TIP! Meer lezen over kinderen met ADHD? Bol.com verkoopt een hoop interessante boeken over dit onderwerp.

Advertentie

6. EQ

Het empathisch vermogen van ‘drukke kinderen’ is vaak sterk ontwikkeld. Het zijn lieve en betrokken vrienden. En zit jou wat dwars, dan heeft je kind dat ook direct door. Lees ook: dit zijn 8 talenten van een gevoelig kind. 

7. Oog voor detail

Je zou het misschien niet denken, maar juist drukke kinderen hebben vaak oog voor detail. Je kind is de eerste die ziet dat je naar de kapper bent geweest of een mooie bos bloemen op tafel hebt gezet. Hoe leuk is dat?!

8. Feestbeesten

Saai is het thuis nooit als je een druk kind hebt, laat staan met meer dan één. Er wordt gezongen, gesprongen, gespeeld en veel gelachen. Kom je ergens terecht waar het nogal duf is: no worries. Drukke kinderen kunnen als de beste een saai feestje op gang brengen.

9. Grappenmakers

Grote kans dat je regelmatig in een deuk ligt, want energieke kinderen zijn vaak ook ongelofelijk geestig. Omdat hun brein zo snel werkt, zijn ze lekker ad rem. Maar een flauwe prank met een schetenkussen vindt je kind vast ook helemaal top. Even op je stoel kijken voor je gaat zitten dus.

10. Gezellig

Druk gedrag gaat vaak samen met druk gekwebbel. Oftewel: je kind praat je waarschijnlijk de oren van je hoofd. Dit is niet alleen mega gezellig, maar zo ben je ook altijd op de hoogte van wat er in dat koppie omgaat. En dat is nogal wat!

Lees ook:

Marjolein Schel

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier