Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10x geweldige traktaties voor stoere jongens en meisjes

Afscheid van het kinderdagverblijf, een broertje of zusje erbij of simpelweg weer een jaartje ouder: er zijn genoeg redenen om een lekkere en leuke traktatie uit te delen op de opvang of op school. Even geen inspiratie? Geen probleem. Hier 10 traktatie-ideeën voor jouw stoere vent of meid!

Advertentie
 1. Cars sleutelhangers

  jongenstraktaties1

  Eenvoudig om te maken én gegarandeerd succes, deze Cars-traktatie. Het enige wat je in huis hoef te halen is touw, sleutelhangers en snoepsleutels.

  Bron: Pinterest

  Tip! Hier vind je de leukste gepersonaliseerde cadeaus voor de juf of meester

  Advertentie
 2. Gezonde racebaan

  jongenstraktatie2

  Deze racebanen zijn niet alleen lekker en origineel maar ook nog eens heel gezond! De bananen kun je tot racebaan omtoveren met eenvoudige zwarte stift. Koop vervolgens wat speelgoedautootjes en (eventueel) wat zwart-wit geblokt papier. De autootjes kun je met touw, plakband of lijm aan de banaan bevestigen.

  Bron: Pinterest

 3. Afscheid? Verhuiswagentje!

  jongenstraktatie3

  Advertentie

  Neemt jouw stoere jongen afscheid van het kinderdagverblijf, de peutergroep of de basisschool? Dan is deze traktatie perfect. De wegmarkering kun je zelf tekenen met een speciale witte stift voor handlettering. Je kunt bij deze traktatie ook de doosjes rozijnen weglaten, waardoor het niet per se een afscheidstraktatie is, maar ook een gewone verjaardagstraktatie.

  Bron: Pinterest

 4. Bananenpiraat

  jongenstraktatie4

  Nog een in de categorie simpel en gezond: de bananenpiraat! Het enige wat je nodig hebt is wat stof (van de markt bijvoorbeeld) en een zwarte marker.

  Bron: Pinterest

 5. Lekker vissen

  jongenstraktatie5

  Is jouw jongen al wat groter en is hij gek op vissen? Dan is dit de ultieme traktatie voor hem. Koop wat soepstengels, dropveters en snoepvisjes en knutselen maar!

  Bron: Pinterest

 6. Griezelen met Oreo-spinnen

  jongenstraktatie6

  Durven zijn klasgenootjes deze griezeltraktatie wel te eten? Je maakt deze spinnen heel simpel. Je klapt het koekje open, legt er drie of vier stukjes dropveter op die aan beide kanten uitsteken als pootjes en klapt het koekje weer dicht. Plak er nog twee smarties op met wat glazuur en je spinnenkoekje is klaar.

  Bron: Pinterest

 7. Geinige Ninja Turtle-appels

  jongenstraktatie7

  Deze gezonde Ninja Turtles zijn zo gemaakt. Haal wat crêpepapier in huis, wit papier en eetbare zwarte stift. Teken oogjes op wit papier en plak deze op het crêpepapier. Knoop de reepjes papier voorzichtig om de appels en teken tenslotte nog een mondje. Klaar!

  Bron: Pinterest

 8. Lollige donutmannetjes

  jongenstraktatie8

  Deze donutmannetjes zijn heerlijk zoet (oké, wat minder verantwoord) en zullen zeker in de smaak vallen bij zijn klasgenootjes. Knip een zure mat doormidden en rijg de helft op de prikker. Leg de andere helft over de donut heen als een tong. Steek de prikker in de donut en neem de tong mee. Plak vervolgens met glazuur eetbare oogjes erop.

  Bron: Pinterest

 9. Indianenzoenen

  jongenstraktatie9

  Superschattig deze indiaantjes! Maak bandjes van papier en plak op elk bandje een veertje. Schuif deze over de chocoladezoenen en plak nog twee eetbare oogjes op de zoenen met glazuur. Wil je iets gezonders? Gebruik geen chocoladezoenen, maar vervang deze door mandarijnen.

  Bron: Pinterest

 10. Fruitmonstertjes

  jongenstraktatie10

  Deze fruitmonstertjes zijn verantwoord en kun je makkelijk ‘customizen’ met andere soorten fruit. De marshmallow is het enige snoepje in deze vrolijk beker. Met een zwarte marker en plastic oogjes maak je het monstertje af. Eet smakelijk!

Bron: Pinterest

Mmmm… ook lekker: