Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10x traktaties voor echte 'meisjes-meisjes'

Of je dochter nu jarig is, het kinderdagverblijf gaat verlaten of een zusje heeft gekregen. Is jouw dochter een echt meisjes-meisje en wordt ze blij van alles wat roze is en/of glitters heeft? Dan doe je haar waarschijnlijk een groot plezier als je haar een echte 'meisjestraktatie' laat uitdelen.

Advertentie

Disclaimer: natuurlijk zijn er ook jongens die gek zijn op roze en glitters en dingen die vaak als meisjesachtig worden gezien. In dat geval staat hier ongetwijfeld een traktatie bij die je zoon geweldig vindt!

 1. Lieve ballerina’s

  meisjestraktatie

  Is jouw kind helemaal gek van ballet? Wat is er dan leuker om deze superleuke én makkelijk ballerina’s te trakteren? Haal een zak marshmallows, satéprikkers, cupcakevormpjes, eetbare lijm en roze suiker in huis en ga samen knutselen.

  Bron: Pinterest

  Advertentie
 2. Pink flamingo’s

  meisjestraktatie2

  Flamingo’s zijn momenteel helemaal hot. Koop wat (roze) donuts, leuke rietjes en roze papier. Maak van het papier het bovenlichaam van een flamingo en snij met een mes de donut tot aan de helft doormidden.Tussen de donut plaats je het bovenlijf van de flamingo. Stop de rietjes aan de onderkant van de flamingo erin. Je kunt ook zelf glazuur kopen en op de donuts smeren.

  Bron: Pinterest

  TIP: Kinderfeestje te organiseren? Met deze toffe party-items kan het feestje niet meer stuk!

  Advertentie
 3. Ontbijtkoekhuisjes

  meisjestraktatie3

  Deze schattige huisjes zijn een lust voor het oog én de mond! Snij van de plakjes ontbijtkoekhuisjes en smeer het puntdak in met boter of eetbare lijm. Dip dit in gekleurde spikkels of discodip. Maak van roze fondant hartjes en plak deze op de koek met eetbare lijm. Steek vervolgens voorzichtig de vlaggetjes in de huisjes. Lief!

  Bron: Pinterest

 4. Unicorn-regenboog-cupcakes

  meisjestraktatie4

  Maak cupcakes volgens het basisrecept of koop kant-en-klare cakejes. Steek vervolgens met een steekvormpje rondjes uit blauwe fondant en leg deze op de cupcakes met wat frosting zodat ze blijven plakken. Spuit wat botercrème op de fondantlaag in de vorm van wolkjes. Snijd zuren matten in stukjes en zet ze er in een boogje op. Steek tot slot prikkers met de afbeelding van een unicorn in de cakejes. Deze kun je online kopen of zelf maken met behulp van een printable die je op Pinterest vindt.

  Bron: Pinterest

 5. Fruitbloemen

  meisjestraktatie5

  Mooi, kleurrijk, gezond én girly deze fruitbloemen. Snijd verschillende soorten fruit in plakken en maak er met uitsteekvormpjes grote en kleine bloemen van. Rijg ze op satéprikkers en zet ze allemaal rechtop in een vaas. Klaar ben je!

  Bron: Pinterest

 6. Eetbare theekopjes

  meisjestraktatie6

  Is jouw kind een echte theeleut, dan zijn deze theekopjes te leuk. Koop kleine en grote marshmallows, likkoekjes, smeltchocolade en discodip. Smelt de chocolade en doop de marshmallows in de chocolade met de platte kant. Plak hier vervolgens een likkoekje onder. Doe hetzelfde met de bovenkant en dip deze in de discodip. Knip van de bolle kant van de kleine marshmallows een klein reepje af met een schaar. De binnenkant van de marshmallow is zo plakkerig dat je deze zo aan de grote marshmallow kunt plakken als oortje. Lukt dit niet? Gebruik dan wat eetbare lijm.

  Bron: Pinterest

 7. Speklolly’s

  meisjestraktatie7

  Superschattig en zo gemaakt: deze mooie speklolly’s. Het enige wat je nodig hebt zijn lollystokjes, lange spekken en mooi lint. Trek een beetje aan de spekjes zodat ze lekker lang worden. Rol ze op en prik ze aan de lollystokjes. Maak met het lint een strik om het stokje, et voilà!

  Bron: Pinterest

 8. Eenhoornbekers

  meisjestraktatie8

  Deze eenhoornbekers zijn echte knutselwerkjes. Koop wat witte, kartonnen bekers, een vel stevig wit papier, roze papier, wiebeloogjes, plakkristallen, glitterkarton, lijmstift, plakband en een potlood. Deze dingen kun je bijvoorbeeld bij HEMA of Action vinden. Heb je alles in huis, dan is het een kwestie van goed kijken naar bovenstaande plaatje en fröbelen maar. Klaar? Doe popcorn, wat snoep of stukjes fruit in de bekertjes en de traktatie is af.

  Bron: Pinterest

 9. Stroopwafelfiguurtjes

  meisjestraktatie9

  Weinig tijd? Deze leuke stroopwafelfiguurtjes zijn eenvoudig te maken, maar wel heel schattig. Het enige wat je nodig hebt zijn stroopwafels, steekfiguurtjes, mooi lint en satéprikkers. Steek figuurtjes uit de stroopwafels en prik er voorzichtig (!) een satéprikker in. Knoop vervolgens het lintje om de prikker. Easy as that!

  Bron: Pinterest

 10. Bosje roze marshmallowbloemen

  meisjestraktatie10

  Haal vrolijke roze rietjes in huis, witte smeltchocolade en verschillende soorten roze en witte strooisel. Smelt de chocolade en dip de marshmallows erin. Dip ze vervolgens direct – voordat de chocola weer hard geworden is – in een dip naar keuze. ‘Boor’ daarna het rietje in de marshmallow. Een prachtige bos roze eetbare bloemen is het resultaat!

Bron: Pinterest

Meer traktatie-ideeën vind je hier: