Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10x voor- en nadelen van het online delen van je baby's milestones

Er zijn ouders die alle bijzondere momenten in het leven van hun baby delen op Instagram of Facebook. Terwijl anderen helemaal nooit foto's van hun kinderen op social media plaatsen. Doe vooral waar jij je goed bij voelt, want er kleven zowel voor- als nadelen aan.

Advertentie

5x voordelen

   1. Je komt makkelijk in contact met andere ouders
    Het kan zowel leuk als nuttig zijn om in contact te komen met andere vaders en moeders. Er kunnen tips worden uitgewisseld, ervaringen worden gedeeld en oneindig veel leuke ideeën worden opgedaan.
   2. Je kunt herinneringen ophalen
    Heb je zin een tripje down memory lane? Dan scroll je heel eenvoudig door je Instagrampagina of timeline op Facebook.
   3. Je hebt meteen een online fotoalbum
    Ben je niet het type voor het maken van een fotoalbum? Met social media stel je in feite je eigen online fotoalbum samen. Handig!
   4. Je kunt een gesprek starten of boodschap uitdragen
    Social media is hét platform om grote groepen mensen te bereiken. Heb je een belangrijke boodschap om uit te dragen of wil je graag een discussie starten? Dan is dit de plek.
   5. Vrienden en familie kunnen alles volgen
    Dit is misschien wel het grootste voordeel van allemaal. Door online foto’s te delen, kunnen vrienden en familie meegenieten van de belangrijke momenten in het leven van jullie en jullie baby.
Lees ook: Opa en oma niet op Instagram? Dit bedrijf stuurt de foto’s per post op

 

5x nadelen

  1. Er zijn risico’s aan verbonden
   Als je profiel openbaar is, kan iedereen je foto’s bekijken. Dat is niet helemaal zonder risico. Het kan verstandig zijn om je account af te schermen of bepaalde foto’s niet te delen.
  2. Je wordt beïnvloed door de hoeveelheid likes en reacties
   Het is verleidelijk om (te) veel waarde te hechten aan de waardering die mensen je foto’s geven door middel van likes en reacties. Social media zou geen competitie moeten zijn.
  3. Reacties kunnen ook negatief zijn
   Hoe geweldig jij de mijlpaal van je kind ook vindt, er zijn op social media altijd mensen die de vrijheid voelen zich negatief uit te spreken over je kind of jouw manier van opvoeden.
  4. Vergelijkingsgevaar
   Het is makkelijk om te vergeten dat ieder kind uniek en anders is. Bovendien is het goed om te blijven beseffen dat het beeld dat geschetst wordt via social media niet altijd realistisch is.
  5. Wat vindt je kind er (later) zelf van?
   Wat je op het internet zet, is tot in de eeuwigheid terug te vinden. Hoe zal je kind het vinden als hij later geconfronteerd wordt met zijn of haar babyfoto’s? Het is het overwegen waard.

Lees ook: Gênante kinderfoto’s: ben jij even blij dat social media in jouw tijd nog niet bestond

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock