Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x waar mama blij van wordt

Als je kinderen hebt, weet je dat het af en toe best pittig kan zijn. Soms heb je van die periodes dat ze dwars zijn, niet willen slapen of eten en zichzelf niet kunnen vermaken. Er lijkt af en toe geen eind aan te komen. Maar het komt goed! Alles is een fase. En: ertegenover staan die momenten waar de harten van alle mama’s van smelten...

Advertentie

1. Het eerste lachje

Echt het mooiste moment! Het eerste lachje van mijn baby, speciaal voor mij. Daar kon ik uren naar kijken. En als je baby dan voor het eerst heeft gelachen, doe je er als moeder alles aan om het nog een keer voor elkaar te krijgen. Herkenbaar?

2‘Mama, ik hou van jou!

Als ik zomaar uit het niets hoor: ‘Mama ik hou van jou’. Na mijn 3 zwangerschappen ben ik sowieso een emotioneel wrak en op zo’n moment kan ik wel huilen van blijdschap (wat ik dan ook meestal doe). Zo lief!

3. Een spontaan handje

Op een gegeven moment kom je in een fase dat ze alles ‘zelluf!’ willen doen. Dus ook zelf lopen en mama geen handje meer geven. Ik zit nu in zo’n fase… Eigenwijs stapt mijn peuter voor zich uit en mama hobbelt erachteraan. Totdat we in een drukke winkel komen of een menigte waar ze het overzicht niet meer hebben; spontaan legt ze haar handje in mijn hand. Heel fijn dat ze mama op zo’n moment compleet vertrouwt.

4. ‘Kijk mama, ik kan mijn naam schrijven

Wat zijn ze trots, de eerste keer dat ze thuis of op school hun naam hebben geschreven. En vervolgens gaat het als een sneltrein; ze willen ook andere woordjes leren schrijven. En mama is natuurlijk super- super- SUPERtrots. Een moment om nooit meer te vergeten.

Advertentie

5. Als ze hun bord leegeten

Ik word er heel blij van als mijn kinderen hun bord leegeten. Dat is een compliment voor mijn ‘kookkunsten’ en ze hebben alle benodigde voedingsstoffen binnengekregen zonder strijd en gepiep. Heel af en toe zeggen ze uit zichzelf: ‘Mama, wat heb je lekker gekookt!’ Dan kan mijn dag écht niet meer stuk.

6. Als ze opgaan in hun spel

Ik kan er heel erg van genieten als ze helemaal opgaan in hun spel. Mijn oudste heeft heel veel moeite gehad met het zelf spelen. Als papa of mama niet met hem speelde ging hij op de bank liggen en wist hij niet wat hij moest doen. Sinds een paar weken gaat hij naar logopedie, onder andere voor dat ‘probleem’ (daar kan ik een andere blog over vol schrijven) en gaat hij met sprongen vooruit. Zo fijn om te zien dat hij nu zomaar een uur met LEGO kan spelen of met zijn auto’s. Ik geniet daar dan dubbel van.

7. Als het mooi weer is, mama van de zon geniet en de kids buiten op straat spelen

Zo wil ik elke dag wel doorbrengen! Na onze heerlijke vakantie op Sint Maarten moest ik wel heel erg wennen in Nederland. Ik was ook heel erg blij met het prachtige weer van zondag en maandag en ik hoop dat er vele mooie dagen zullen volgen. Iedereen ontwaakt uit zijn winterslaap, de kids ook!

8. Als ik een nachtje door kan slapen

Als ik ’s morgens wakker word en ik ontdek dat er géén kind naast mij ligt, zo fijn! Onze middelste is echt een spookje. ’s Nachts wordt ze wakker en gaat ze aan de wandel of maakt ze een drama van iets heel kleins. Daar zit ik midden in de nacht echt niet op te wachten. 9 van de 10 keer ligt ze naast ons. Ze komt dan stiekem bij ons liggen en wij hebben het niet eens meer door. En als ik het merk laat ik het ook maar gewoon toe. Die gebroken nachten breken mij op, dan maar samen slapen. Waar overigens niks mis mee is, vind ik. Ze start altijd in haar eigen bed. Mijn tijd komt nog wel, haha. Ik kan ook intens genieten de ochtenden als mijn 3 kinderen bij mij komen liggen.

Advertentie

9. Een dagje zonder kinderen

Ik kan oprecht uitkijken naar een dagje zonder kinderen, uit eten of een weekendje weg met mijn man. We doen dat ook regelmatig. Zo fijn! En daarna ben ik weer helemaal opgeladen. Het is fijn om mijn kinderen om mij heen te hebben – ze gaan ook niet naar de opvang – maar het is ook fijn om even het rijk voor ons alleen te hebben. Ik heb er dan ook geen moeite mee dat ze af en toe een dagje (en nachtje) bij opa en oma zijn. Kids blij, mama en papa blij!

10. Als het kroost een superleuke dag heeft gehad en vraagt of we morgen weer een leuke dag hebben

Bij het naar bed brengen krijg ik te horen of ze een leuke dag hebben gehad of niet. Meestal hebben ze ‘een leuke dag’ gehad en soms ook een ‘superleuke dag’. En als ze zo’n superleuke dag hebben gehad, vragen ze of we morgen weer zo’n superleuke dag gaan hebben. En vaak doen we dan niks bijzonders. We zijn lekker thuis, spelen buiten, gaan naar de speeltuin of bezoeken opa en oma. Daar doe je het als moeder toch voor?!

lindabloggerOver Linda

Linda (nog net geen 30!), getrouwd en moeder van 2 kleuters en 1 peuter. Runt vanuit huis een blog en een webshop. Reist graag, houdt van koffie & sushi, slaapt weinig en loopt over van inspiratie.