Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

11 redenen waarom kinderen stapelgek zijn op hun opa en oma

Hoe klein of groot je kind ook is, bij opa en oma is het feest. Tja, daar mag gewoon nét iets meer. Onbeperkt chips eten, bijvoorbeeld. Elf redenen waarom je kind megafan van jouw (schoon)ouders is.

Advertentie
 1. De televisie mag altijd aan

  opa omaMaximale beeldschermtijd of beperkte iPhone-minuten, daar doen opa en oma niet aan. Hun kleinkind mag zoveel tv-kijken of bankhangen met de tablet als hij wil. ‘Ga lekker je gang, kind.’

 2. Hun huis is één grote verstopplek

  opa omaEen groot oud pand of een kleine rijtjeswoning, het huis van opa en oma is anders dan dat van jullie. Genoeg te ontdekken dus. En verstoppen en hutten bouwen en wegdromen in een bijzonder hoekje…

 3. Ze hebben altijd snoep

  opa omaEn ze zeggen nooit ‘nee’ als hun kleinkind om nog een koekje vraagt (in tegenstelling tot mama en papa).

 4. Het eten smaakt er lekkerder

  opa omaGeen idee hoe het komt, want je ouders doen hun boodschappen ook gewoon bij de Appie. Misschien ligt het aan het royale gebruik van roomboter? Feit is dat je kind vlot zijn bord leeg eet. Ook wel eens fijn.

  Advertentie
 5. Ze zeggen nooit nee

  opa oma
  En ze nemen het graag voor lief als ze met papa en mama in de problemen komen vanwege schandalige verwennerij in de speelgoed-, snoep- of dierenwinkel.

 6. Ze zorgen graag voor avontuur

  opa oma
  Een dagje naar het strand, de dierentuin of gewoon naar de speeltuin: pake en beppe maken overal een avontuur van.

 7. Je krijgt er altijd wel íéts cadeau

  opa omaHet is niet de enige reden waarom hij graag naar ze toe wil… maar het helpt wel mee. Zeker als je kind zijn opa en oma niet zo vaak ziet, is de kans op een groot cadeau reëel.

 8. In bad? Hoeft niet, joh

  opa oma
  Na een dag avonturen beleven en ravotten is er bij opa en oma écht geen tijd om nog in bad te gaan. Tenzij zij wél een bad hebben en jullie niet. Dan zijn je kinderen er niet uit te krijgen.

  Advertentie
 9. Ze hebben zeeën van tijd om te spelen

  opa omaEen vier uur durende Lego-sessie, een zelfgebouwd tentenkamp in de woonkamer, de verkleedkist omkeren: opa en oma draaien er hun hand niet voor om.

 10. Ze lezen het leukst voor (of in ieder geval heel anders)

  opa omaZe vertellen bijvoorbeeld een verhaal van vroeger. Of doen weer heel andere gekke stemmen bij het lievelingsboek van hun kleinkind. Voor de 34ste keer hetzelfde verhaaltje? Vinden ze prima!

 11. Ze weten álles

  opa omaBij hun kinderen hoeven ze allang niet meer aan te komen met hun levenservaring, maar de kleinkinderen vinden die verhalen nog fantastisch. Goed voor de kennis en het zelfvertrouwen van je kind, want: ‘oma/opa weet raad’.

Bron: Popsugar.com  – Beeld: Shutterstock.