Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Geen zin in een speurtocht? 11x alternatieven voor paaseieren zoeken

Wil je met Pasen eens iets anders doen dan paaseieren zoeken? Of kan je weekend nog wel een extra paasactiviteit gebruiken? Probeer dit jaar dan een (of meer) van deze leuke activiteiten; van paasbingo tot wortelwerpen. Wellicht wordt er een nieuwe traditie geboren!

Advertentie
 1. Wortel werpen

  Heb je een groot stuk karton over? Teken er een groot konijn op. Maak een grote opening in zijn buik en een iets kleinere in zijn mond, waar de kinderen pittenzakjes doorheen kunnen gooien. Wil je het helemaal in het thema blijven, maak dan zelf pittenzakjes in de vorm van worteltjes. Of laat ze wortels door de gaten gooien, dat kan natuurlijk ook.

 2. Boter-kaas-en-eieren

  Maak van klei kuikens en konijnen en speel dit oer-Hollandse spel eens op een andere manier.

 3. Magische verf

  Leuk voor de allerkleinsten! Teken van tevoren met een wit krijtje vrolijke paasfiguren op een vel wit papier. Laat je kind met waterverf  de verborgen tekeningen tevoorschijn toveren.

 4. Paas-dammen

  Dit DIY-spel is hartstikke leuk om met je kind te maken. Knip eierdozen in stukken en maak er twaalf konijnen en twaalf kuikens van. Het bord maak je van een vel karton waar je de vakjes op tekent of schildert. Zijn jullie uitgeknutseld, dan kan het spel beginnen.

  Advertentie
 5. Konijn-dobbelen

  Met dit grappige dobbelspel moet je een konijn bij elkaar dobbelen. Gooi een vier voor zijn ogen en een zes voor zijn oren. De eerste die zijn konijn compleet heeft is natuurlijk de winnaar. Dat je kind met dit spel op een leuke manier ook meteen oefent met tellen is natuurlijk een fijn extraatje. Hier kun je deze grappige kaart downloaden.

 6. Jelly beans verplaatsen

  Toe aan wat rust? Laat de kinderen dit spel spelen. Stel een timer in op één minuut en laat ze zoveel mogelijk jelly beans van het ene bakje in het andere bakje doen. Het enige dat ze hiervoor mogen gebruiken is een rietje.

  Lees ook: Dit zijn 10 leuke knutselideeën om met Pasen te maken

 7. Paas-memory

  Ook dit bekende spel kun je in een paasjasje steken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een afdruk met het spel (deze bijvoorbeeld) en plastic paaseieren of eierdopjes om over de plaatjes te zetten.

 8. Konijnen-hop

  Naai een donzige staart (pompon) op een paar jute zakken en tadaa… zaklopen in paasstijl.

  Advertentie
 9. Konijntje-prik

  Met Pasen prik je natuurlijk geen ezel, maar de paashaas. Print deze afbeelding groot uit, hang hem op en laat je kind de staart er met een punaise op prikken.

 10. Bowlen in konijnenstijl

  Ben je enorm creatief en ga je een uitdaging niet uit de weg? Deze is voor jou. Maak Paas Haas-kegels van wc-rollen en versier de baan met vrolijk paaspapier. Zo’n groot ei als bowlingbal maakt het natuurlijk helemaal af, maar kun je die nergens vinden dan werkt een gewone bal natuurlijk ook prima.

 11. Paas-bingo

  Hoeven we niet uit te leggen, toch? Blijft leuk! Hier vind je te printen bingokaarten in paasstijl.

Tip: Check deze 7 lekkere paasrecepten om samen met je kind te maken

Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer – Heerlijke dutjes

Heerlijke dutjes

Met Puckababy
Bekijk alle slaapzakken