Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

11x alternatieven voor paaseieren zoeken

Wil je een keer iets anders dan paaseieren zoeken? Of kan je weekend nog wel een extra paasactiviteit gebruiken? Probeer dit jaar dan een (of meer) van deze leuke activiteiten, van paasbingo tot bowlen in konijnenstijl. Wellicht is er een nieuwe traditie geboren!

 1. Paas-dammen


  Dit DIY-spel is hartstikke leuk om met je kind te maken. Knip eierdozen in stukken en maak er 12 konijntjes en 12 kuikens van. Het bord maak je van een vel karton waar je de vakjes op tekent of schildert. Zijn jullie uit geknutseld, dan kan het spel beginnen.

 2. Konijn-dobbelen


  Met dit grappige dobbelspel moet je een konijn bij elkaar dobbelen. Gooi een vier voor zijn ogen en een zes voor zijn oren. De eerste die zijn konijn compleet heeft is natuurlijk de winnaar. Dat je kind met dit spel op een leuke manier ook meteen oefent met tellen is natuurlijk een fijn extraatje. Hier kun je deze grappige kaart downloaden.

 3. Boter-kaas-en-eieren


  Maak van klei kuikentjes en konijntjes en speel dit oer-Hollands spel eens op een andere manier.

 4. Bowlen in konijnenstijl


  Ben je enorm creatief en ga je een uitdaging niet uit de weg? Deze is voor jou. Maak Paas Haas-kegels van wc-rollen en versier de baan met vrolijk paaspapier. Zo’n groot ei als bowlingbal maakt het natuurlijk helemaal af, maar kun je die nergens vinden dan werkt een gewone bal natuurlijk ook prima.

 5. Jelly beans verplaatsen


  Toe aan wat rust? Laat de kinderen dit spel spelen. Stel een timer in op 1 minuut en laat ze zoveel mogelijk jelly beans van het ene bakje in het andere bakje doen. Het enige dat ze hiervoor mogen gebruiken is een rietje.

Tip: check deze 7 lekkere paasrecepten om samen met je kind te maken.

 1. Magische verf


  Leuk voor de allerkleinsten! Teken van tevoren met een wit krijtje vrolijke paasfiguurtjes op een wit vel papier. Laat je kind met waterverf  de verborgen tekeningen tevoorschijn toveren.

 2. Paas-memory


  Ook dit bekende spel kun je in een paas-jasje steken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een printable (deze bijvoorbeeld) en plastic paaseieren of eierdopjes om over de plaatjes te zetten.

 3. Konijnen-hop


  Naai een donzige staart (pompon) op een paar jute zakken en tadaa… zaklopen in paasstijl.

 4. Konijntje-prik


  Met Pasen prik je natuurlijk geen ezel, maar de Paashaas. Print deze afbeelding groot uit, hang hem op en laat je kind de staart er met een punaise op prikken.

 5. Wortel werpen


  Heb je een groot stuk karton over? Teken er een groot konijn op. Maak een grote opening in zijn buik en een iets kleinere in zijn mond, waar de kinderen pittenzakjes doorheen kunnen gooien. Wil je het helemaal in het thema blijven, maak dan zelf pittenzakjes in de vorm van worteltjes. Of laat ze wortels door de gaten gooien, dat kan natuurlijk ook.

 6. Paas-bingo


  Hoeven we niet uit te leggen, toch? Blijft leuk! Hier vind je de printable bingokaarten in paasstijl.

Lees ook: Dit zijn 10 leuke knutselideeën om met Pasen te maken

Bron: Momtastic Beeld: Shutterstock, Momtastic