Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

11x coronaproof traktaties voor op school of de crèche

Hoera, je kind is jarig! Hij kijkt er vast reikhalzend naar uit om een indrukwekkende traktatie uit te delen aan zijn vriendjes. Zoek je inspiratie? Deze traktaties zijn helemaal coronaproof én in een handomdraai gemaakt.

Advertentie

Tip! Bakken met kinderen wordt een feestje met deze kinderbakset.

1. Bumba-knijpfruit

Knijpfruit is voorverpakt en dus veilig om uit te delen. Bovendien is het lekker en gezond dus perfect om te trakteren op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of op school. Door Bumba erop te plakken kleed je de verpakking leuk aan. Zoek op ‘Bumba sjabloon’ en print de figuurtjes vervolgens uit. Plakken maar en klaar is kees!

2. Wafels met ogen

Advertentie

Hoe leuk zijn deze voorverpakte wafels? Het enige wat je nodig hebt zijn foliezakjes, lint en wiebeloogjes. Je koopt het voor een prikkie: de benodigdheden zijn allemaal te vinden bij Action, Wibra en Zeeman.

3. Vrolijke rozijnendoosjes

Met glitterpapier, kleurrijke pom poms en opplakbare ogen maak je deze prachtige vlinders, bijen, slakken en lieveheersbeestjes waarin een doosje rozijnen zit verstopt.

Meer coronaproof traktaties? 14 creatieve manieren om een doosje rozijntjes te trakteren

Advertentie

4. Dolfijnen-banaan

Wie zegt dat een fruittraktatie saai is? Bananen tover je om tot dolfijnen door er oogjes op te tekenen en het steeltje door midden te snijden. Doe er een druif in als ‘bal’. Door de dolfijnen in een plastic bekertje te zetten, is de traktatie veilig om uit te delen.

TIP: (Coronaproof) kinderfeestje? Hier vind je de leukste items voor een onvergetelijke dag!

5. Angry bird-stroopwafels

Deze Angry Birds-stroofpwafels zijn snel gemaakt en zien er leuk uit. De gezichten kun je gewoon op internet vinden door de zoekterm ‘Angry Birds sjabloon’ te gebruiken. Steek er een prikker in, cellofaanfolie eromheen en klaar ben je.

6. Snoepzakjes met egels

Een snoepzakje is natuurlijk helemaal coronaproof. Door bruinkleurig papier in de vorm van een egel te knippen en met een nietje vast te zetten, maak je in een handomdraai een indrukwekkende traktatie.

7. Monsterlijke ijsjes

Wat kun je het best uitdelen als de zon schijnt? IJsjes natuurlijk! Met wiebelogen en stift maak je van de ijsjes gekke monsters. Als je kind oud genoeg is, kan hij ook helpen om de waterijsjes te versieren. Dan zal hij extra trots zijn om zijn traktatie uit te delen.

8. Sonic-popcorn

Zoute popcorn past binnen het verantwoorde traktatiebeleid. De blauwe zakjes zijn perfect als lijf voor de stoere Sonic. Het enige wat je hoeft te doen is het sjabloon printen, uitknippen en opplakken. Met een groots resultaat.

9. Konijnen-appels

Een appeltje voor de dorst, maar dan met een leuke en coronaproof-verpakking. Stop een aantal appels in een stevige zak, die je met wat stift en roze en wit papier omtovert tot konijn.

10. Mandarijnen gezichtjes

Door een beetje creatief te zijn met stiften maak je deze gezonde traktatie. Inspiratie nodig voor de gezichtjes? Kijk op Whatsapp tussen je emoji’s.

Traktatie-inspiratie: 13x supermooie en lekkere traktaties voor peuters

11. Chips-ketting

Met deze traktatie kunnen de kinderen zelf aan de slag. Maak foliezakjes met Nibbit Rings en een snoepveter erin en laat de kinderen als activiteit gezellig zelf de kettingen rijgen.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Instagram