Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

11x de leukste educatieve Netflix-series voor kinderen

Denk je aan Netflix, dan denk je misschien niet meteen aan series waar kinderen nu echt iets van leren. Maar niets is minder waar. Deze educatieve series kun je met een gerust hart opzetten. En ze zijn nog leuk ook!

Tip: stel ouderlijk toezicht in voor jouw Netflix-account als je kind zelf de tablet of televisie gebruikt. Met een pincode of een leeftijdscategorie voorkom je dat hij aanbod te zien krijgt waar hij nog te jong voor is.
Lees hier hoe je dat doet.

Advertentie

Vanaf 18 maanden

 1. Word Party


  De Word Party-babydieren Bailey, Franny, Skip en Lulu verbreden de woordenschat van je kind op een leuke en vrolijke manier. De afleveringen worden opgedeeld in dertien minuten, waarbij steeds een ander onderwerp aan bod komt. Van dieren op de kinderboerderij nadoen tot erachter komen welk lichaamsdeel pijn doet als je valt.
 2. Nijntje: kleuren, cijfers en vormen


  Samen met Nijntje leert je kind alles over kleuren, cijfers en vormen. Welke kleur heeft de paraplu? En welke vorm heeft de bal? Uitgekeken? Er staan nog veel meer Nijntje-series op Netflix, zoals Ontdek de wereld met Nijntje waarin Nijntje samen met haar vrienden een ontdekkingsreis maakt over de wereld en in contact komt met allerlei culturen en gewoontes.

  Lees ook: Ontwikkeling van de woordenschat van een kind>

Vanaf twee jaar

 1. StoryZoo


  De vrolijke vrienden Toby de Aap, Bax de Beer en Pepper de Papegaai beleven allemaal leuke avonturen in Dierenpark Amersfoort. Kijk niet raar op als je kind ineens een Engels woord gebruikt, want dat heeft hij dan geleerd in deze serie. Pepper de Papegaai spreekt namelijk alleen maar Engels.
 2. Justin Time


  De denkbeeldige vrienden Olive en Squidgy spelen de hoofdrol in de dromen van Justin. Samen reizen ze de hele wereld over om te leren over de natuur en andere culturen, zoals de Russische poppetjes en de Big Ben in Engeland. Een leuke manier om alvast kennis te maken met andere landen.

Vanaf drie jaar

 1. Charlie in de Stickerstad


  Charlie maakt grappige verhalen door vormen te gebruiken. Extra leuk: hij heeft de hulp van jouw kind nodig. Een mooie oefening waarin je kind wordt meegenomen op fantasievolle avonturen met kleurrijke personages.
 2. Ask The StoryBots


  Hoe maak je muziek? Hoe kunnen je ogen zien en ook een heel belangrijke vraag: waarom mag ik niet alleen maar toetjes te eten? De superslimme en vriendelijke StoryBots beantwoorden de grote vragen van kleine kinderen. Kun jij weer rustig ademhalen als je het antwoord van je nieuwsgierige peuter even niet weet.

Vanaf zes jaar

 1. LEGO Friends


  Wil je je kind goede lessen leren over vriendschap, vertrouwen en lief zijn voor elkaar? Zet dan LEGO Friends aan. Als nieuweling in de stad zonder vriendinnen laat Olivia je kind daarover nadenken.
  Tip! Vriendschap bij kinderen: zo werkt dat
 2. Our Planet


  De indrukwekkende miniserie Our Planet is niet alleen interessant voor je kind, maar ook voor jou als ouder. In acht afleveringen ontdek je onze prachtige planeet, maar ook wat voor invloed klimaatverandering heeft op alle dieren op aarde.

Vanaf zeven jaar

 1. Magic Schoolbus


  Het is een droom die uitkomt: op allerlei magische schoolreisjes mogen gaan. De kinderen in Magic Schoolbus doen dat met hun juf in een typische Amerikaanse schoolbus met magische krachten. Onderwerpen zoals dieren en de ruimte komen aan bod.
 2. Brainchild


  Hoe groot is het universum? Hoe controleer je emoties? Moeilijke wetenschappelijke vragen waar je als ouder geen antwoord op hebt, worden op een eenvoudige manier uitgelegd in Brainchild. Grote kans dat je stiekem meekijkt.

  Lees ook: Vragen over de grote boze buitenwereld: hoe eerlijk moet je zijn?

 3. The Who Was? Show


  Gandhi, Einstein, Shakespeare. Zomaar een paar namen van beroemde historici die in deze serie op een grappige manier weer tot leven komen. De geschiedenislessen blijven op deze manier een stuk beter hangen bij je kind.

  Lees ook: Wat leren kinderen via computer, apps en tv?

Beeld: Shutterstock