Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

11x speelgoed waar kinderen dol op zijn (maar ouders een hekel aan hebben)

Dat je kind gelukkig wordt van zijn speelgoed is een feit. Maar wanneer je voor de zoveelste keer met je blote voeten op een blokje Lego stapt of geen telefoongesprek meer kunt voeren door de sirene van de brandweerauto, is weggooien of verstoppen wat jou betreft een serieuze optie. De volgende elf dingen spannen hierbij absoluut de kroon.

 1. Speelgoed dat geluid maakt

  Een brandweer- of politieauto met sirene, een pop die levensecht huilt of een babytablet. Grote kans dat je kind het allerliefst speelt met speelgoed dat ongelofelijk veel herrie maakt. En dat soms op wonderbaarlijke wijze verdwenen is. (Hint!)

  Lees ook: Geschikt speelgoed voor kinderen vanaf 4 jaar

 2. Lego steentjes

  Op zich is het prima speelgoed: het maakt geen geluid en je kind is er uren zoet mee. Maar stap je met je blote voeten op zo’n steentje, dan wil je het liefst de hele bak met Lego direct bij het vuilnis zetten.

 3. Puzzels

  Hoe het gebeurt is nog altijd onduidelijk, maar zodra de verpakking één keer open is geweest verdwijnt het ene na het andere puzzelstukje op mysterieuze wijze.

 4. Bordspelletjes

  Ooit geprobeerd om een bordspel met meerdere kinderen te spelen? Er kan er maar één de winnaar zijn, met tranen en drama als resultaat.

  Meer weten? Samen spelen, wanneer leert je kind dat?

 5. Kinetisch zand

  Toch knap dat je overal in huis stukjes kinetisch zand tegenkomt, terwijl het belooft om geen rommel te maken.

 6. Game consoles

  Ideaal als je je kind even zoet wilt houden, maar hem ook weer laten stoppen met gamen is een flinke uitdaging.

  Lees ook: Welk speeltype is jouw kind?

 7. Goedkoop speelgoed

  Heeft je kind je zover gekregen iets voor hem te kopen bij een budgetwinkel? Als het amper thuis al kapot is, weet je weer waarom die rommel kopen zonde van je geld is.

 8. Poppen

  Het is heel zoet als een pop de beste vriend van je kind is geworden. Maar wanneer jij zijn halfdonkere kamertje inloopt en ineens wordt aangestaard door Chucky… Ieuw!

  Lees ook: Waarom een knuffelbeest belangrijk is voor je kind

 9. Knikkers

  Net als puzzelstukjes verdwijnen knikkers zodra ze het netje hebben verlaten.

 10. Alles wat tot een set behoort

  Krijgt je kind een poppetje uit een bepaalde set, ‘familie’ of serie voor zijn verjaardag? Dan kun je er gif op innemen dat hij vervolgens ook de rest van de (dure) set wil hebben. En bedankt gulle gever!

 11. Badspeeltjes

  Heb je geen idee wat andere ouders hier tegen zouden kunnen hebben? Lees dit dan vooral even. Jak!

Beeld: Shutterstock