Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

11x waarom het geweldig is om in de winter zwanger te zijn

Buiten zakt de temperatuur en loopt iedereen in een dikke winterjas. En jij ligt met je zwangere buik lekker op de bank bij de verwarming. Ja, zwanger zijn in de winter is zo gek nog niet. Sterker nog, elf redenen waarom zwanger zijn nu juist heerlijk is!

Advertentie
 1. Met je hoogzwangere buik avondenlang op het strand of in het park vertoeven? Nee dankjewel. Maar in je eentje binnen zitten voelt met mooi weer ook niet echt fijn. Het fijne van de winter is dat iedereen toch binnen zit (en met die lockdown helaas al helemaal!) Oftewel, je hoeft nergens heen, je mist niks en je hebt geen last van FOMO: fear of missing out.
 2. In de zomer zal je een stuk meer cocktails af moeten slaan, worden er barbecues met wijntjes georganiseerd die je niet mag en zijn er terrasavonden waarop jij het met spa rood zult moeten doen. In de winter zijn alleen Kerstmis en oudjaarsavond momenten waarop veel alcohol gedronken wordt en die heb je net achter rug. Voorlopig geen ‘last’ meer van dus!
  Tip! Zo maak je heerlijke alcoholvrije cocktails
 3. Ben jij iemand die het altijd maar k-k-koud heeft en in de winter drie lagen kleding draagt? Zo’n dikke buik fungeert perfect als kacheltje.
 4. Winteravonden bestaan toch al vaak uit Netflix, een dekentje en wat lekkers. Nu je zwanger bent is íedere avond een excuus voor Netflix en een dekentje. En die snacks? Omdat jij je amper nog kunt bewegen, vult je partner – als je ‘m lief aankijkt – op commando ook nog iedere avond je snackvoorraad bij.
 5. Zweetaanvallen, klotsende oksels, vocht vasthouden, in de weer met ventilatoren en ijsbadjes: hoogzwanger zijn in de zomer kan behoorlijk zwaar zijn. Daar heb jij gelukkig geen last van. Jij hebt het misschien iets warmer dan normaal, maar dat is zeker geen straf met lage temperaturen.
  Lees ook: 8x waarom zwanger zijn ten tijde van corona zo gek nog niet is
 6. Moet of wil jij je zwangerschap nog even voor je houden? Dat gaat een stuk makkelijk onder een warme hoodie of dikke jas, dan onder een strakke zomerjurk.
 7. Lig jij ook iedere avond om negen uur al op de bank te gapen van vermoeidheid? Dat is toch een stuk fijner als het buiten koud en donker is, dan wanneer buiten de vogels fluiten en de geur van zomerbarbecues je slaapkamer binnendringt. Je mist niks!
 8. Ligt er ijs en sneeuw en heb je totáál geen zin om de deur uit te gaan? Je partner zou niet eens wíllen dat jij boodschappen gaat doen in verband met uitglijgevaar. Nee hoor, blijf jij maar veilig binnen…
 9. Ben je hoogzwanger in de winter? Ook heel fijn, want dat betekent dat je baby in het voorjaar wordt geboren! Nachtvoedingen zijn een stuk beter te verdragen als je niet met -4 graden je bed uit hoeft. Bovendien kun je overdag heerlijk in het voorjaarszonnetje lopen met de kinderwagen.
 10. En weet je wat nog meer fijn is aan een baby die in de lente geboren wordt? Dat je ‘m straks geen tien lagen kleding aan hoeft te doen voordat jullie naar buiten gaan.
 11. Plus: een bevalling en kraamperiode waarbij het buiten niet 35 graden of juist heel koud is, is ook behoorlijk fijn.

Handig! 18 lieve meisjesnamen geïnspireerd op de lente

Beeld: GettyImages