Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

12 dingen die iedere moeder denkt nu ze nooit meer écht alleen is

Nu je dankzij de thuisisolatie waarschijnlijk echt bijna nooit meer alleen bent, moet je soms (of oké, heel vaak) tot tien tellen om niet gillend gek te worden. Hoeveel dingen uit het volgende rijtje komen jou bekend voor?

Advertentie

Natuurlijk ben je dankbaar voor de vele knuffels, lieve lachjes en onvoorwaardelijke liefde, maar als je woonkamer dan weer na vijf minuten ontploft is, het ontbijt van tafel wordt gesmeten en je kind ook nog heel hard begint te huilen omdat je hem niet meteen oppakt, ja dan kun je het weleens zat worden. Adem in, adem uit… De volgende gedachtes vind je vast heel herkenbaar!

Lees ook: 11x Zo overleef je als gezin de thuisisolatie

 1. Waarom ben je zo geobsedeerd met mij?

  Overal. Waar. Ik. Loop. Word. Ik. Gevolgd. Help! Je kunt nog geen twee stappen naar de keuken zetten of je kind hangt alweer aan je benen. Of staat achter je met de vraag: ‘Maaaaam, wat ga je doen?’

 2. Laat vandaag de dag zijn dat ik in rust kan poepen.

  Wat een gelukzalige dagen waren het toen je nog in alle rust in je eentje naar de wc kon en even vijf minuten niet gestoord werd. Of je baby is in tranen zodra je de wc-deur opendoet, of de deurklink gaat open omdat er eentje even moet kijken wat er daar allemaal op het toilet gebeurt.

  Tip! Leuk speelgoed voor peuters shop je hier.

  Advertentie
 3. Hoe kan ik chips eten zonder dat hij het hoort?

  Het is vast weleens voorgekomen dat je net iets in je mond stopt, en je kind er als de wiedeweerga bij is. Een krakende verpakking is het magische geluid waardoor hij binnen enkele seconden voor je staat met de vraag: ‘mag ik ook?’.

 4. Komt er ooit een eind aan zijn verhaal?

  Het is heerlijk hoor, als je kind lekker aan het kletsen is. Maar je hebt er van die verhalen tussenzitten waar geen einde aan lijkt te komen. En toen, en toen, en toen…

 5. Zal ik hem op Marktplaats zetten onder ‘gratis af te halen’ ?

  Zou je natuurlijk nooit doen, maar soms flitst het weleens door je hoofd.

 6. Whoohoo, schermtijd = me time

  Soms heb je gewoon lak aan het aantal minuten schermtijd van je kind. Laat hem maar even lekker naar Nijntje of Paw Patrol kijken, kun jij tenminste even een kop warme koffie drinken en wie weet zelfs een boek openslaan.

  Advertentie

  Lees ook: Hoeveel beeldschermtijd is oké?

 7. Zou hij het merken als ik me even in de badkamer opsluit?

  Eerlijk, wie ziet tijdens het opruimen in huis niet in elke kamer, hoek of kast een mogelijkheid om zich – al is het maar voor een paar minuten – even te verstoppen voor haar kind?

 8. Wanneer is het mijn tijd om te eten?

  Zodra je opstaat, sta je aan. Boekje voorlezen, ontbijt maken, opruimen, je kind wassen en aankleden. Voor je het weet ben je weer een uur of twee verder. Om er na het ritueel achter te komen dat je zelf nog steeds in je pyjama rondloopt en nog steeds niet hebt gegeten.

 9. Zit er een uit-knop op?

  Met het ene speelgoed is nog niet eens gespeeld, of het andere wordt gepakt. Honderd vragen worden gedurende de dag op je afgevuurd. De trappen worden op en afgerend… Soms zou je willen dat er een uit-knop was die je heel even, al is het maar een klein uur, kunt indrukken voor wat rust om je heen.

  Lees ook: Nee zeggen tegen je kind, waarom het niet werkt

 10. Kijk, het is al bedtijd

  Nope, je kind kan nog niet klokkijken. Maak daar af en toe gebruik van. Je bent echt niet de enige moeder die haar kind weleens om 19.00 uur op bed legt, terwijl zijn bedtijd 19.30 is. Dat half uur is extra tijd voor jezelf, en ja: dat mag je jezelf best toe-eigenen.

 11. Zou vandaag de dag zijn dat ik zonder storen kan douchen?

  De dag dat jij in alle rust kunt douchen en jezelf klaarmaken, is een dag die in de boeken mag.

 12. Sorry, je speelgoed is stuk.

  Als het maar van plastic is en het geluid maakt, is je kind blij. Maar het ’ta-tu ta-tu’-geluid van de speelgoedauto’s trek je op sommige dagen net even wat minder goed. Of dat keyboard met dierengeluiden. Ook jij hebt misschien weleens de batterijen uit het speelgoed getrokken en je kind vertelt dat – helaas-pindakaas –de batterijen op zijn. Sorry!

  Tip! Hoe kies je geschikt speelgoed voor je peuter?

Bron: Mom – Beeld: Shutterstock