Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

12 grappige weetjes over juli-kinderen

Het maakt natuurlijk niks uit in welke maand je kind wordt geboren en je hebt het bovendien niet voor het kiezen. Maar toch, het heeft zo z'n voordelen om een baby te krijgen in juli, want juli-kinderen krijgen heel wat mooie eigenschappen toegedicht. En ben je zelf jarig in deze zomerse maand: lucky you!

Advertentie

Dit zijn volgens Zodiacthing de goede eigenschappen van juli-kinderen:

 1. Lachebekjes

  Juli-kinderen zijn écht het zonnetje in huis. Ze worden geboren met een goed gevoel voor humor, dus van kleins af aan zul je heel wat lol hebben met je juli-kind.

 2. Familiemens

  Kijk je nu al uit naar een grote tafel vol kinderen en kleinkinderen, dan kun je je handen dichtknijpen. Familie is namelijk prioriteit nummer één voor een juli-kind. Een rol die je zomerse kind bovendien perfect kan vervullen is die van grote broer of zus. Mensen die geboren zijn in juli zijn zorgzaam en helpen je graag met de opvoeding.

 3. Opgeruimd staat netjes

  Een helpende hand bij het opruimen van het speelgoed kun je zeker verwachten als je kind in juli is geboren. Taken voert een juli-kind met grote precisie uit en het is een echte manager in de dop. Zijn emoties heeft hij soms minder onder controle. Lukt een taak niet, dan kan dat gepaard gaan met een emotionele uitbarsting.

  Advertentie
 4. Moodswings

  Juli-kinderen zijn niet makkelijk te duiden qua persoonlijkheid. Net als je denkt dat je je kind helemaal doorhebt, kan hij je weer verrassen. Ook zul je moeten dealen met zijn moodswings, want een boze bui kan zomaar omslaan in de grootste lol.

 5. Dagobert Duck

  Koop maar vast een spaarpot, want een juli-kind houdt van geld. Met een heitje voor een karweitje leert je kind bovendien al van jongs af aan de waarde van geld kennen.

 6. Alleen spelen

  Juli-kinderen maken makkelijk vriendjes, maar kunnen zich ook prima alleen vermaken. Ideaal toch?!

 1. Dress to impress

  Het duurt niet lang of je mag je niet meer met de kledingkeuze van je kind bemoeien. Al heb je nog zo zorgvuldig een outfit klaargelegd, juli-kinderen bedenken liever zelf wat ze aantrekken. Gelukkig hebben ze een uitstekend gevoel voor stijl.

 2. Erg gevoelig

  Juli-kinderen zijn emotioneel en erg gevoelig, maar laten dat niet altijd merken uit angst gekwetst te worden. Het is dan ook belangrijk om ze te leren met die kwetsbaarheid om te gaan.

 3. Geen tijd voor onzin

  Met een flinke dosis vastberadenheid en zonder gezeur gaan juli-kinderen door het leven, maar voor onzinnige gesprekken moet je niet bij ze aankloppen. Ze zijn begripvol en staan voor iedereen klaar, maar daarbij is geen tijd voor onzin.

 4. Verzorgend

  Juli-kinderen zijn vaak begaan met het lot van anderen en kunnen heel verzorgend zijn. Daarbij behandelen ze iedereen gelijk. Ze nemen buurtkinderen onder hun hoede of ontfermen zich over jullie huisdier. Lief!

 5. Vergeven, niet vergeten

  Juli-kinderen zijn vaak kalm en rustig en makkelijk in de omgang. Dat maakt ze erg sympathiek, maar ook een makkelijk doelwit. Wraakgevoelens zullen ze niet snel hebben, want ze zijn meestal vergevingsgezind genoeg om anderen een tweede kans te geven. Maar ze zijn ook slim genoeg om van hun eigen fouten te leren en hebben de neiging om alles te onthouden, zodat ze niet tweemaal dezelfde beoordelingsfout zullen maken.

 6. Gezelligheid!

  Samen eropuit met vrienden, een gezellige barbecue in de tuin of gewoon even langs bij familie: juli-kinderen zijn dol op gezelligheid. Bovendien kunnen ze het met iedereen goed vinden. Kortom, je juli-kind gaat nog heel wat gezelligheid met zich meebrengen.

Bron: Zodiacthing Beeld: Shutterstock