Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

12x feestelijke én gezonde traktaties voor jarige Jobjes en Jetjes

Wie jarig is, moet trakteren! En veel scholen willen dat dat liefst een beetje of zelfs helemaal gezond gebeurd. Nu kan je natuurlijk gaan voor het klassieke prikkertje met stukjes fruit, maar het kan ook zó. Hier scoort je kind zeker punten mee. En jij ook!

Advertentie

1. Dolfijntjes van bananen


Bron: Welke.nl
Is jouw kind een echte dierengek? Dan zijn deze vrolijke dolfijnen perfect! Koop een paar bananen, snijd ze door de helft en teken er met een stift ogen op. Maak een sneetje in de steel van de banaan zodat het net alsof de dolfijn zijn mond open heeft. Stop hier eventeel nog een crackertje in. Vul een bakje met blauwe besjes en zet de dolfijntjes er in. Et voila!

Tip! Vrolijke cocktailprikkers voor in de kindertraktatie shop je hier.

2. Pizzzaaaa!


Bron: Welke.nl

Hoe geweldig is deze pizza gemaakt van stukken watermeloen! En het fijne is: je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Bepaal zelf met wat voor fruit je de pizza wilt bedekken. Strooi tenslotte als garnituur nog wat kokossnippers op de pizza en klaar is kees! Extra leuk als je hem ‘serveert’ in een echte pizzadoos.

3. Appelmonsters


Bron: Badschuim.eu

Gezond en grappig, deze monsterappel. En ook voor deze traktatie heb je weinig nodig. Snijd een appel in partjes, zorg voor wat aardbeienplakjes en maak de monsters af met zonnebloempitjes voor de tanden en – moet kunnen – snoepoogjes.

Advertentie

4. Stoere piraten van bananen


Bron: Kinderopvang.org

Deze stoere bananenpiraten heb je binnen no-time in elkaar geknutseld. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar bananen, een stift en leuke zakdoekjes. Echt een traktatie voor de allerkleinsten!

5. Een cupcake van mandarijnen


Bron: Moodkids.nl

Ook leuk voor het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal. En bn je niet zo’n crea bea? Dan zijn deze mandarijnencupcakes perfect! Het enige wat je nodig hebt zijn een paar mandarijnen, druiven en een cupcakevormpje.

6. Een fruitpauw


Bron: Doenkids.nl

Ja, het is een variant op het klassieke fruitstokje, maar dan de 2.0 versie. Met deze prachtige fruitpauw steelt je kind sowieso de show! En hoewel de traktatie er ingewikkeld uitziet, is die heel gemakkelijk te maken. Geen uitleg nodig, toch?

7. Een luchtballon van aardbeien


Bron: Citymom.nl

Deze luchtige traktatie ziet er super feestelijk uit. De ballonnen en rietjes kun je in de favoriete kleur van je kind doen en de aardbeien kun je natuurlijk ook vervangen door druiven, blauwe besjes of een mix van fruit.

8. Feestelijke spiesjes


Bron: Bubblemint.nl 

Daar is ‘ie weer! Maar ook deze traktatie is net even anders dan de klassieker. De leeftijd van je kind met een vormpje uit een stuk kaas drukken, maakt de stokjes net even leuker. Net als een foto van je kind bovenaan.

9. Ninja-appels


Bron: Pinterest

Is jouw een echte fan van de ninja turtles? Dan gaat deze traktatie zeker goed in de smaak vallen! Het enige wat je nodig hebt zijn een paar appels, papier en een stift. Stoer én gezond!

10. Meloenbootjes


Bron: Traktatieblog.com

Ay Ay kapitein! Deze gevaarlijke meloenbootjes heb je zo in elkaar gezet! Het enige wat je nodig hebt is een meloen, aardbeien, druiven en leuke piratenvlaggetjes.

11. IJsjes met zomerfruit


Bron: Mamaweetjes.nl

Deze traktatie is perfect voor in de zomer. Koop een paar ijshoorntjes, vul ze met zomerfruit en klaar is kees!

12. Gezond dippen


Bron: Pauline’s Keuken

De meeste kinderen zijn gek op dippen. Helaas zijn de meeste dipsausjes niet gezond, maar deze variant wel! Koop een paar leuke glazen potjes of versier wat plastic bekertjes, vul ze met een laagje zelfgemaakte humus of een ander ‘verantwoord’ sausje en maak lekkere patatjes van groenten.