Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

13x moederblunders (waarvan je er ongetwijfeld minstens één herkent)

Ook moeders maken fouten, het zijn namelijk net mensen. Regelrechte blunders: komt ook voor. Leuk? Nee. Herkenbaar? Vast wel! Grote kans dat jij wel wat vinkjes kunt zetten bij deze lijst.

Advertentie

Deze blunders overkomen zelfs de beste moeders (en net zo goed vaders natuurlijk!).

  1. Je baby van de commode laten vallen

   Je let tijdens het verschonen of aankleden één seconde niet op en ziet tot je grote schik je baby naar beneden duikelen. Hallo schuldgevoel! Troost je: het overkomt veel ouders. Omdat je niet wist dat je kind al zo goed kon draaien of omdat je je net even omdraaide om een schone luier te pakken. Gelukkig loopt het meestal goed af, maar bel toch altijd de huisarts als dit gebeurt. Zeker als je kind op zijn hoofdje terechtkomt.

  2. Naar de verkeerde baby lopen op het kinderdagverblijf

   We snappen het wel, baby’s lijken best veel op elkaar. Dus als jij na je werk enthousiast op een kind afrent met hetzelfde jurkje of dezelfde haarkleur als jouw dochter, maar het jouw dochter helemaal niet blijkt te zijn, ben je echt geen slechte moeder (als je per ongeluk een vreemd kind mee naar huis neemt, is het een ander verhaal).

Tip! Meer herkenbare verhalen en handige tips lees je in een van deze boeken over het moederschap

Advertentie
 1. Schone luiers vergeten

  Je ruikt een bekend luchtje, grijpt naar de overvolle luiertas aan je voeten, zoekt en zoekt… Maar helaas, geen luiers. Niet handig met een baby met volle poepbroek terwijl je op visite bent, maar die luiers vergeet je dus nooit meer.

 2. Of schone kleertjes…

  Je weet zo goed als zeker dat je dit keer echt aan alles hebt gedacht: schone luiers, fles, favoriete knuffel, zonnebrand. Maar dan spuugt je baby zijn hele outfit onder. En realiseer je je: schone kleertjes, dát was het.

 3. Melkpoeder op

  Dinsdagavond, 23:00 uur. Je baby sputtert om zijn laatste voeding, je opent het keukenkastje en pakt de pot melkpoeder, maar die voelt akelig licht. Nee! De flesvoeding was op, helemaal vergeten! Gelukkig is er altijd nog het tankstation. En anders toch maar even die vriendin met een baby bellen.

 4. Je kind vergeten

  Soms moet je nog even wennen aan het feit dat je een baby hebt en niet alleen op pad bent. Je bent echt niet de eerste moeder die in de supermarkt van de broodafdeling naar de slager loopt, om zich pas na vijf minuten (of langer) te realiseren dat de kinderwagen nog naast de afbakpistoletjes geparkeerd staat.

  Advertentie
 5. Je baby tegen de deurpost laten komen

  Je bent een stuk breder met een kind op je arm, zelfs iets breder dan de deuropening soms. Met alle pijnlijke gevolgen van dien. Opnieuw: velen gingen je voor. Maar ook opnieuw: hallo, schuldgevoel!

 6. De buggy achterover laten kieperen

  Ideaal, zo’n kinderwagen! Nooit meer sjouwen tijdens het winkelen, ongelooflijke hoeveelheden inkopen kun je eronder, erin en eraan kwijt. Maar er is een grens. Dat is namelijk het moment waarop je zoveel zware tassen aan de duwstang hebt hangen, dat de wagen zomaar achterover kiepert als je hem loslaat. Met je kind erin. Herkenbaar? Even deze handige kinderwagen-hacks bekijken!

 7. Foutje bij het nageltjes knippen

  Die vingertjes zijn zo klein en die nageltjes nog kleiner. Bijna elke ouder vindt het een rotklus om babynageltjes te knippen. Al helemaal als je per ongeluk in een vingertje knipt, waarop je arme baby het (terecht!) op een huilen zet.

  Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jouw skills als moeder 

 

 1. Velletje tussen de rits

  Je ritst dat hippe, nieuwe vestje van je baby lekker hoog dicht – het is fris buiten – om meteen een hartverscheurend gehuil te horen. Velletje ertussen. Auw!

 2. De kinderwagen weg laten rijden

  We leven in een vlak land, maar soms kan de grond toch plotseling wat hellen. Dat merk je vanzelf als je de buggy niet goed op de rem hebt gezet en loslaat, en je kind tot je grote schrik zomaar de stoep afrolt. Gelukkig kun je op zo’n moment keihard sprinten!

 3. Zonnebrand in zijn oogjes

  In al je beschermingsdrift smeer je je kind op zonnige dagen van top tot teen in met een dikke laag zonnebrandcrème. Verbranden zal hij niet! Maar waarom jammert hij nou zo? En wat zijn zijn oogjes rood? Oeps, je hebt het per ongeluk in zijn ogen gesmeerd, en dat is niet fijn.

 4. Naar je werk gaan met poep, snot of plas op je kleding

  Je zit in een vergadering op je werk of je bent op een feestje en plots ontdek je een gigantische klodder snot op je schouder. Of poep op je mouw. Het voordeel van deze blunder is dat moederlijk schuldgevoel je in elk geval bespaard blijft, want hier heb je alleen zelf last van.

Meer lezen: Je kind vergeten in de auto: deze moeder overkwam het