Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

14x dingen die de looks van je baby voorspellen

Op wie zal je baby gaan lijken later? Krijgt hij jouw kleur ogen en je partners lach? Nog voor je baby geboren is, is het mogelijk om een goede voorspelling te maken van je baby's uiterlijk. Bepaalde kenmerken geven we namelijk sneller door aan onze kinderen dan andere.

Advertentie
 1. Lengte

  Lange mannen krijgen vaak grote kinderen en omgekeerd krijgen kleinere vaders ook vaak kleinere kinderen. Lengte wordt grotendeels door de vader bepaald, maar onderzoek stelt ook dat de leeftijd van vaders hier een rol bij speelt. Hoe ouder de vader, hoe langer het nageslacht.

 2. Jukbeenderen

  De vorm van jukbeenderen wordt generatie op generatie doorgegeven, dus je baby zal waarschijnlijk een gezichtsvorm hebben die precies lijkt op een van de ouders.

 3. Kuiltjes

  Ook kuiltjes zijn een dominant kenmerk. Dus hebben jij of je partner een kuiltje in jullie wang of kin, dan is de kans groot dat je kind dit ook krijgt.

 4. Lippen

  Sommige onderzoeken beweren dat de vorm, structuur en hoe vol de lippen zijn wordt doorgegeven door de genen van papa.

  Advertentie
 5. Kleurenblind

  Moeders die kleurenblind zijn geven deze eigenschap vaak door aan hun zoons.

 6. Oorlellen

  Er bestaan twee soorten oorlellen: loshangende en vastgegroeide. Als een van beide ouders loshangende oorlellen heeft, dan is de kans groot dat dit doorgegeven wordt aan het nageslacht.

 7. Gewicht

  Je gewicht is natuurlijk grotendeels afhankelijk van voeding en levensstijl, maar genen spelen ook een rol. Als een van de ouders als kind al wat zwaarder dan gemiddeld was, dan is de kans groot dat het kind dat ook is. Geldt dit voor beide ouders, dan is een kind zelfs twee tot vier kilo zwaarder dan gemiddeld.

 8. Haar

  Moeders hebben een grote vinger in de pap als het gaat om haarkleur, haartextuur en zelfs kaalheid wordt vaak via moederskant doorgegeven. Uiteraard geen garanties, want bepaalde haartypen en kleuren blijven dominant en bijvoorbeeld de genen voor rood haar moeten van beide kanten komen.

  Advertentie
 1. Rood

  Experts schatten dat slechts één tot twee procent van de bevolking echt rood haar heeft, behoorlijk zeldzaam dus. Dat komt omdat beide ouders een roodharig-gen moeten doorgeven. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat beide ouders rood haar hoeven te hebben, het moet alleen bij beiden in de familie zitten.

 2. Neus

  Een onderzoek uit 2017 zegt dat de kans om typische familie neusvorm te erven 66 procent is. Daarbij zijn bepaalde soorten neuzen dominanter dan andere. Grote, brede neuzen of eentje met een bobbel op de neusbrug zijn dominanter, dan smalle, kleinere exemplaren.

 3. Links of rechtshandig

  Ook deze eigenschap wordt vaak door de vader doorgegeven.

 4. Wenkbrauwen

  Grote, borstelige wenkbrauwen hebben de neiging om meer erfelijk belast te zijn, dus grote kans dat je baby met volle wenkbrauwen wordt geboren als één of beide ouders dit ook hebben.

 5. Tanden

  Nog iets dat vooral van vaders kant wordt doorgegeven: tanden. Dus heeft vader een kenmerkend spleetje? Grote kans dat deze herkenbare feature een generatie wordt doorgegeven.

 6. Appel-figuur

  Hoewel er geen sluitend bewijs is dat aantoont dat iemands bouw genetisch bepaald is, suggereren sommige onderzoeken dat een appelvormig figuur eerder worden doorgegeven dan andere lichaamsvormen.

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock