Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

15 tekenen dat de eerste pittige fase met je baby (bijna) voorbij is

Knap vermoeiend, die eerste babytijd. Hoe verliefd je ook bent op je kind. Maar het buffelen met luiers en nachtvoedingen gaat voorbij. Als je deze tekenen herkent, weet je dat het eind van deze fase in zicht is.

Advertentie
 1. Minder foto’s

  Iets minder dan. Van duizend per dag naar eh… honderd? Grote behoefte om al deze foto’s op social media te delen? Lees dit dan eerst even!

 2. Rustig douchen

  Als je weken lang met shampoo in je haar de douche uit moest spurten omdat je baby (weer!) huilde, zijn vijf hele minuten onder de warme straal een zegen.

 3. Huiltjes onderscheiden

  Eerst klonk huilen als huilen, maar inmiddels kun je feilloos onderscheid maken tussen huiltjes voor honger, buikpijn, vermoeidheid of een volle luier. Wist je trouwens dat als je goed luistert, je volgens de Dunstan Babytaal methode vijf universele huilgeluiden kunt onderscheiden? Dat helpt je uitvogelen wat je kind je wil vertellen.

 4. Routine

  De complete chaos is langzaam veranderd in iets van een nieuwe routine. Eten, slapen, spelen, repeat… you got it.

  Advertentie

  Handig! 16x onmisbare hacks voor ouders van een pasgeboren baby

 5. Samen lachen

  Het eerste echte lachje van je baby (meestal rond de zes weken) is onbetaalbaar. En het luidt bovendien het begin in van een fase waarin je baby steeds meer zal reageren op zijn omgeving door te lachen, brabbelen en aandacht te vragen. Check hier: wanneer gaat een baby lachen. 

 1. Voeden is een eitje

  Of je nou borst- of flesvoeding geeft, in het begin lijkt voeden een (eindeloos) gehannes. Maar inmiddels drinkt je baby moeiteloos de juiste hoeveelheid en voed je hem net zo makkelijk op een bankje in het winkelcentrum als thuis. Nog even en hij mag de eerste hapjes. Leuk!

 2. Date night

  Sommige ouders moeten er in het begin niet aan dénken om hun baby bij een oppas achter te laten, andere zijn er gewoon te moe voor. Maar er komt een moment dat jullie samen weer een avond uitgaan. Even bediend worden en een goed gesprek: daar ben je wel aan toe, of niet?

  Tip! 16x zo overleeft je relatie het eerste jaar met een baby

 3. Op pad

  En dan wil je ook wel weer eens een middag zonder baby de hort op. En zonder dat je bij de hoek van de straat alweer terug wilt omdat je hem zo mist. Wie had dat ooit gedacht?

 4. Minder luiers

  Dit komt niet alleen door de ontwikkeling van je baby, maar je bent ook niet meer zo bang dat je hem te lang met een natte luier laat zitten.

 5. Je vertrouwt meer op je instinct

  Was je eerst nog mega onzeker over je kwaliteiten als moeder, opeens heb je het gevoel dat je weet waar je mee bezig bent.

 6. Eet smakelijk

  Heerlijk dat iedereen eten voor je meebracht en je vriezer vol lag met maaltijden, maar inmiddels heb je zelf ook wel weer zin om te koken. Nou ja, in elk geval om zelf te bepalen wat je eet.

 7. Je denkt niet meer alleen aan je baby

  En dan merk je dat er in je hoofd weer wat ruimte komt voor andere dingen dan je baby. Dat je hem rustig laat spelen in de box om helemaal uit jezelf een vriendin te bellen.

 8. Je baby kan zijn hoofd optillen

  De motorische ontwikkeling van je baby gaat supersnel. Lag hij eerst nog hulpeloos in zijn wiegje, inmiddels kan hij in buikligging zijn hoofd wat optillen. Fijn, want dat betekent dat zijn kwetsbare nekje sterker wordt en dat hij steeds meer kan qua bewegen.

 9. Je lijf terug

  Niks erg als je fysiek nog niet de oude bent, niet iedereen hoeft binnen twee weken weer met een sixpack op Instagram te staan. Zeker niet na een keizersnede, een zware bevalling of als je nog borstvoeding geeft. Maar beetje bij beetje voelt je lijf weer meer van jezelf. En dat voelt goed.

  Lees ook: Zo lang duurt ontzwangeren écht

 10. Je slaapt (beter)

  Echt doorslapen kan nog even duren, maar het aantal uren achtereen wordt steeds langer. Hoera!

Bron : Popsugar, beeld: Shutterstock