Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

17 dingen die elke ouder van een temperamentvolle peuter of kleuter herkent

Vol verbazing kijk je naar de kinderen van je vriendinnen die urenlang zoet kunnen spelen en daadwerkelijk luisteren als ze iets wordt gevraagd. Dat gaat het er bij jou thuis heel anders aan toe. Herkenbaar? Grote kans dat jij een pittig en temperamentvol kind hebt. Kun je het grootste deel van de onderstaande punten afvinken, dan is het wel zo goed als zeker.

Advertentie
 1. Je verheugt je op je ‘mamadag’ maar om 10 uur ’s ochtends ben je er alweer klaar mee. Zou dat middagslaapje misschien íets vroeger kunnen..?
 2. De dag met je kind loopt al-tijd anders dan gepland.
 3. Als iemand zegt dat consequent zijn in de opvoeding key is, denk jij:  ja lekker makkelijk, die van jou krijst niet de hele Vinex-wijk bij elkaar als hij iets niet mag.
 4. En daarom doe je af ent toe maar net of je niet ziet dat hij die zak spekjes opentrekt/op de bank springt/dat tijdschrift aan flarden scheurt.
 5. Je hebt soms het gevoel dat andere moeders denken dat je niet zo geschikt bent voor het moederschap.
 6. En dat denk je soms zelf ook…Tip: Relax Mama! vind je hier. Sluit je op in de wc en lees dit heerlijke ontnuchterende boekje
 7. Iets simpels als je kind een broek aantrekken kan al een strijd van jewelste worden.
 8. Als je kind iets niet lust, is er geen beginnen aan. Die lepel krijg je met geen mogelijkheid in zijn mond. Toch op zoek naar tips? Zo eet je kind wel zijn bordje leeg.
 9. En als iemand zegt ‘misschien moet je dit en dat proberen’, hou je maar Heel Erg Wijselijk je mond.
 10. Je loopt regelmatig met samengeknepen billen de supermarkt in. Als hij maar geen meltdown krijgt… Wist je trouwens dat driftbuien heel goed zijn voor je kind? En voor jou!
 11. En in de supermarkt doe je regelmatig alsof hij niet van jou is. Kan iemand die schreeuwerd daar in het gangpad weghalen?
 12. Je zegt opvallen vaak ‘Sorry’ tegen andere moeders of kinderen voor het gedrag van jouw kind. Tips? Zo ga je om met een temperamentvol kind.
 13. In het pannenkoekenhuis zijn alle ogen regelmatig op je kind gericht. En daarom gaan jullie bijzonder weinig uit eten met het hele gezin.
 14. Aan het eind van de dag voel je je af en toe he-le-maal leeggezogen.
 15. En je smokkelt dan ook weleens met de bedtijd van je kind, waardoor hij er net wat vroeger in ligt dan normaal. Godzijdank dat hij nog niet kan klokkijken.
 16. Maar er zijn ook dagen dat je hem wel wilt opeten, zo lief vind je hem. Zo enthousiast als hij kan worden van iets kleins en al die kusjes en knuffels. Smelt.
 17. En ondanks zijn heftige emoties zou je je kind voor geen goud willen veranderen. Hem opvoeden mag dan af en toe een uitdaging zijn, het is in elk geval nooit saai.

Lees ook: 10x geweldige eigenschappen van drukke kinderen