Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

19x waarom jouw kraamverzorgster een echte held is

Daar lig je dan thuis in de slaapkamer met je baby naast je in de wieg. En nu? Lang leve die fantastische kraamverzorgster die jou op weg helpt, want wat had je zonder haar gemoeten? 19 redenen waarom je kraamverzorgster een heldin is!

 1. Omdat ze bij alles waar je niks van snapt en van in paniek raakt (groene poep, een baby die moet overgeven, een baby die huilt) zegt: ‘O, dat is heel normaal hoor, dat is *volgt logische verklaring*’ Heel fijn zo’n wandelende, geruststellende encyclopedie.
 2. Omdat ze naast alles wat ze je uitlegt over het verzorgen van een baby ook nog eens je huishouden doet. Iets waarvan je allang vergeten was dat dat ook nog een beetje bijgehouden moest worden.
 3. Omdat ze je heel goed begeleidt met en uitleg geeft over borstvoeding geven. Als het niet lukt, verzint ze gewoon weer een nieuw trucje.
 4. Omdat ze er voor je is als de borstvoeding maar niet wil lukken en je er helemaal doorheen zit.
 5. Of omdat ze juist jouw wens voor flesvoeding accepteert en niet gaat zitten drammen over hoe goed borstvoeding wel niet is als jij simpelweg graag de fles wil geven – wat de reden ook is.
 6. Omdat ze van die prachtige, feestelijke lunches voor je maakt. Je voelt je af en toe net een verwende prinses!
 7. Omdat ze bij binnenkomst direct zelf aan de slag gaat en zelf uitzoekt waar alles staat en hoe alles werkt. Heerlijk verfrissend.
 8. Omdat ze niet verwacht dat jij ’s ochtends opgedirkt de deur opendoet en gezellig met haar gaat kletsen, maar ze jou gewoon even met rust laat of zelfs nog even lekker laat slapen.
 9. Omdat ze voortdurend zegt hoe lief en knap jullie baby is en hem met alle liefde verzorgt.
 10. Omdat ze jouw oudste zoon(s) en/of dochter(s) zo goed betrekt bij het zorgen voor de baby.Lees ook: Wat doet een kraamverzorgster (en wat niet)?
 11. Omdat ze geduld met je heeft als jij een beetje anders reageert dan normaal, omdat je helemaal van de wereld bent door het slaapgebrek, de adrenaline en de hormonen.
 12. Omdat ze jouw partner begeleidt in alle verzorgende taken, zodat ook hij weet hoe alles moet en er zo een eerlijke taakverdeling ontstaat.
 13. Omdat ze heel goed snapt dat je nu ontzettend kwetsbaar bent.
 14. Omdat ze net dat beetje extra doet, wat formeel gezien helemaal niet tot haar takenpakket behoort.
 15. Omdat ze kraambezoek dat te lang blijft naar huis stuurt, zodat jij dat niet hoeft te doen.
 16. En omdat ze iets te enthousiast (schoon)ouders subtiel weet te vertellen dat jij nog een beetje op krachten moet komen, als ze iets te vaak willen langskomen.
 17. Omdat ze al jouw zorgen en twijfels over of je het wel goed doet wegneemt. (Ook al moet je er niet aan dénken dat ze weggaat, want nog steeds: help!)
 18. Omdat ze jouw onzekerheden en emoties begrijpt.
 19. Omdat ze er alles aan doet zodat jij van die heftige kraamtijd ook nog (een beetje) kan genieten.

Lees ook: De kraamverzorgster bevalt niet, wat nu?

Beeld: Shutterstock