Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

20 babynamen die perfect passen bij het sterrenbeeld Tweelingen

Verwacht je een baby in mei of juni? Dan krijgt hij of zij misschien wel het sterrenbeeld Tweelingen. Deze twintig babynamen passen perfect bij het vrolijke en nieuwsgierige karakter van dit sterrenbeeld.

Vaak wordt gezegd dat Tweelingen twee gezichten hebben: Jantje lacht, Jantje huilt. Maar bovenal zijn het vrolijke spring-in-‘t-velds die met hun nieuwsgierigheid de wereld willen verkennen. Ze zijn intelligent, hebben humor en brengen alles met veel enthousiasme. Tweelingen zijn heel sociaal en echte familiemensen. Toch hechten ze zich niet snel aan iets of iemand. Ze hebben veel ruimte nodig en willen hun eigen gang gaan. Zoek je nog een naam die bij het sterrenbeeld Tweelingen past? Laat je hieronder inspireren.

Advertentie

Babynamen Tweelingen: meisjesnamen

 1. Charlie
  Mensen met dit sterrenbeeld willen zelf de wereld ontdekken, zonder bemoeienis van anderen. Vrijheid gaat boven alles. Deze naam heeft ‘vrij’ en ‘kracht’ als betekenis.
 2. Fauve
  Of het nu gaat om hobby’s, vriendschappen of later in hun carrière: Tweelingen zijn rusteloos en zoeken altijd het avontuur op. Daar past Fauve (‘wild’ en ‘ongetemd’) goed bij.
 3. Selma
  Deze Scandinavische naam betekent ‘beschermer’. Tweelingen zijn heel sociaal en hechten veel waarde aan hun familie en vrienden.
 4. Eline
  Wil je opgevrolijkt worden? Dan ben je bij een Tweelingen aan het juiste adres. Deze Nederlandse naam heeft ‘de stralende’ als betekenis.
 5. Fenna
  Tweelingen hebben een hekel aan liegen. Je zal ze dus niet zo snel betrappen op een leugen. De naam Fenna betekent ‘eerlijk’.
 6. Cato
  Tweelingen zijn heel nieuwsgierig en pikken nieuwe informatie razendsnel op. Daarom past Cato (‘wijs’, ‘pienter’) zo goed bij dit sterrenbeeld.
 7. Lucy
  ‘Het leven is een feestje’ is een motto dat bij Tweelingen past. Ze omringen zichzelf het liefst met positivo’s. Deze naam staat voor ‘licht’.
 8. Kira
  Kinderen met dit sterrenbeeld zijn van nature vrolijk en lachen veel. Kira betekent ‘zon’.
 9. Sophie
  Als je advies nodig hebt, doe je er goed aan om een Tweelingen te bellen. Deze Franse naam heeft ‘levenswijsheid’ als betekenis.
 10. Valerie
  Tweelingen zijn erg overtuigend, doordat ze alles met ‘kracht’ overbrengen. Daar staat deze naam voor.

Tip! 10x waarom Tweelingen zo’n leuk sterrenbeeld is 

Babynamen Tweelingen: jongensnamen

 1. Thomas
  Wil je een naam die écht bij dit sterrenbeeld past? Deze Griekse naam betekent ‘tweeling’.
 2. Valentijn
  Tweelingen hebben de neiging om heel onafhankelijk te zijn en volgen graag hun eigen weg. Ze zijn dus heel ‘krachtig’ en ‘dapper’, twee eigenschappen waar deze naam voor staat.
 3. Just
  Tweelingen winden er geen doekjes om: ze zeggen wat ze denken en zullen te pas en te onpas hun mening verkondigen. Just betekent ‘eerlijk’ en ‘rechtvaardig’.
 4. Pim
  Mensen met dit sterrenbeeld wil je graag als vriend hebben. Ze gaan voor je door het vuur. Deze naam (‘standvastige beschermer’) past bij het trouwe karakter van Tweelingen.
 5. Finn
  Aan roddelen doen Tweelingen niet. Ze zijn direct en hebben geen filter. Deze Ierse naam betekent ‘eerlijk’.
 6. Shane
  Tweelingen staan bekend als wijsneuzen, waar deze naam (‘wijs’) bij past.
 7. Lucas
  De kans dat je Tweelingen-kind een echte zeurkous is, is klein. Deze Latijnse naam heeft ‘brengt licht’ als betekenis.
 8. Kevin
  Mensen met dit sterrenbeeld hebben vaak een enorme vriendenkring. Deze naam betekent ‘aardig’ en ‘geliefde’.
 9. Elwin
  Tweelingen weten precies wat ze moeten zeggen om je beter te laten voelen. Elwin staat voor ‘wijze vriend’.
 10. Julius
  De oneliners vliegen je om de oren en met hun sarcastische humor zoeken ze graag de grenzen van anderen op. Hoe oud ze ook zijn, ze zullen nooit stoppen met grapjes maken. Daar past de naam Julius (‘jeugdig’) goed bij.

Sterrenbeeld Tweelingen: dit zijn de eigenschappen van je kind

Beeld: Shutterstock