Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

20 babynamen die perfect passen bij het sterrenbeeld Vissen

Ben je zwanger en binnenkort uitgerekend, maar heb je nog geen naam? Misschien is een jongens- of meisjesnaam aan de hand van het sterrenbeeld van je kind iets voor jullie. Deze namen passen perfect bij een Vissen.

Ze zijn supercreatief, gevoelig en heel begaan met het lot van anderen. Vissen brengen de beste eigenschappen van alle sterrenbeelden samen. Daar bof jij maar mee als ouder. Vissen kunnen met iedereen overweg doordat ze heel flexibel zijn, maar gaan het liefst voor echte vriendschappen. Ze zorgen graag voor hun geliefden. Hun eigenbelang staat nooit voorop. Ook fijn: ze zijn heel tolerant en hebben nooit hun oordeel klaar. Ze accepteren iedereen zoals hij is.

Advertentie

Gevoelige creatievelingen

Vissen-kinderen zijn heel gevoelig. Het is goed om je ervan bewust te zijn dat je Vissen-kind veel oppikt van de stemming van mensen om hem heen. Daarnaast is Vissen is een van de meest creatieve tekens van de dierenriem. Dansen, schrijven, zingen, schilderen, tekenen: grote kans dat je Vissen-kind er talent voor heeft. Op school zijn ze harde werkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En kijk niet raar op als je kind opeens schaakkampioen is of winnaar van het tennistoernooi op school: ze zijn verrassend competitief.

Er zijn veel namen die door deze mooie eigenschappen extra goed bij dit sterrenbeeld passen. Laat je inspireren door de onderstaande babynamen.

Vissen als kind? Dit zijn de eigenschappen van zijn sterrenbeeld

Babynamen Vissen: meisjesnamen

 1. Karine
  Iedereen heeft een Vissen-vriend nodig, omdat ze er altijd voor je zijn. Deze naam betekent ‘geliefde’ en ‘vriend’, en is dus op het lijf van dit sterrenbeeld geschreven.
 2. Fenna
  Liegen staat niet in het woordenboek van een Vissen. Fenna betekent ‘eerlijk’.
 3. Liv
  Vissen zorgen graag voor vrienden en familie, en zullen altijd voor ze opkomen. Deze Noorse meisjesnaam staat voor ‘beschermer’.
 4. Talula
  Mensen met dit sterrenbeeld houden – hoe kan het ook anders – van water. Talula betekent ‘sijpelend water’.
 5. Alix
  Deze Franse naam met ‘beschermer van het volk’ als betekenis zal een Vissen met trots dragen.
 6. Bibi
  Hoewel Vissen een aantal hechte vrienden hebben, blijven ze altijd een beetje geheimzinnig. Bibi betekent ‘mysterieuze vreemdeling’.
 7. Mavis
  Deze Engelse meisjesnaam is in ons land nog niet zo populair, maar past dankzij ‘vis’ wel heel goed bij dit sterrenbeeld.
 8. Roya
  Vissen staan open voor nieuwe ideeën en veranderingen en hebben een grote fantasie. Deze Arabische naam betekent ‘droom’.
 9. Aniek
  Deze naam met de betekenis ‘lief’ past bij het zachtaardige karakter van een Vissen.
 10. Jolie
  Een Vissen is van nature heel vrolijk. Daarom past Jolie, ‘vrolijk’ en ‘mooi’ perfect bij een kind met dit sterrenbeeld.

Babynamen Vissen: jongensnamen

 1. Elvis
  Een deel van het sterrenbeeld zit al in de naam: een betere match is er bijna niet.
 2. Dylan
  Dylan betekent ‘zoon van de zee’.
 3. Sander
  Met een Vissen aan je zijde hoef je je nooit zorgen te maken. Deze Duitse naam heeft als betekenis ‘beschermer van het volk’.
 4. Finn
  Een Vissen is een allemansvriend, maar zal niet slijmen om maar aardig gevonden te worden. Finn betekent ‘eerlijk’.
 5. Rayan
  Een Arabische naam en betekent ‘van water voorzien’.
 6. David
  Er is niets belangrijker voor een Vissen dan familie en vrienden. Deze naam, met ‘dierbaar’ als betekenis, past dan ook heel goed bij dit sterrenbeeld.
 7. Yuki
  Vissen zijn met veel goede eigenschappen ‘gezegend’, wat deze Japanse naam betekent.
 8. Levon
  Als een vis in het ‘water’ is dit sterrenbeeld met deze Armeense jongensnaam.
 9. Valentijn
  Dit sterrenbeeld laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Deze naam heeft als betekenis ‘kracht’ en ‘dapperheid’.
 10. Kevin
  Probeer maar eens iemand te vinden die niet overweg kan met een Vissen. Ze begrijpen anderen vaak goed en veel mensen voelen zich bij Vissen op hun gemak. Kevin staat voor ‘aardig’, en dat is een van de beste eigenschappen van dit sterrenbeeld.

Lees ook: 11 redenen waarom Vissen een fantastisch sterrenbeeld is

Bron: Beeld: Shutterstock