Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

20 babynamen die perfect passen bij sterrenbeeld Kreeft

Ben je uitgerekend tussen 22 juni en 22 juli? Dan zou je zomaar een Kreeft op de wereld kunnen zetten. Misschien staat de naam van jouw kind wel in de sterren geschreven. Deze babynamen passen perfect bij zorgzame, gevoelige Kreeften.

Het sterrenbeeld Kreeft is een van de gevoeligste van de dierenriem. Een Kreeft-kind heeft een zacht karakter en is vaak iets emotioneler dan andere kinderen. Hij is snel geraakt en soms ook overgevoelig, maar laat dit niet graag zien. Kreeften hebben, net als echte kreeften, een schildje om zich heen om hun kwetsbare kant te beschermen of te verbergen.

Advertentie

Kreeften houden enorm van familietradities en gezelligheid. Ze zijn loyaal en laten graag aan je blijken dat ze dol op je zijn. Mensen zijn graag bij ze in de buurt omdat je hard met ze kunt lachen, maar ook omdat ze door hun sterke intuïtie feilloos aanvoelen wanneer je ergens mee zit. Een Kreeft is vaak de slimste van de klas, en bezit ook creatieve talenten.

Lees meer: 12 grappige feitjes over juli-kinderen

Babynamen Kreeft: meisjesnamen

 1. Sophie
  Kreeften zijn slim en hebben een extreem goed geheugen. Deze Franse naam met ‘(levens)wijsheid’ als betekenis sluit daar goed op aan.
 2. Fenna
  Een Kreeft is niet bang om zijn mening te geven. Ze vertellen je precies wat ze denken, zonder het mooier te maken dan het is. Fenna betekent ‘eerlijk’.
 3. Amy
  Als Kreeften iets willen, gaan ze recht op hun doel af. Deze Engelse naam heeft ‘ambitieus’ als betekenis.
 4. Liv
  Mensen met dit sterrenbeeld zijn geen ruziezoekers, maar zijn niet bang om hun scherpe scharen te gebruiken om hun dierbaren te beschermen. Liv betekent ‘beschermer’.
 5. Milou
  Kreeften hebben een ‘zacht’ karakter. Dat is ook de betekenis van deze Franse naam.
 6. Bo
  Een Kreeft is het meest liefdevolle en zorgzame teken van de hele dierenriem. Deze Chinese naam (‘lief, knap’) past daarom goed bij dit sterrenbeeld.
 7. Vera
  Als je een Kreeft een vraag stelt, zul je altijd een goudeerlijk antwoord krijgen. Hij windt er geen doekjes om, ook als de boodschap misschien niet zo leuk is. Vera betekent ‘waarheid’.
 8. Lina
  Kreeften zijn aardig en heel empathisch. Dat maakt ze tot geweldige vrienden. Deze Arabische naam heeft ‘vriendelijk’ als betekenis.
 9. Puck
  Deze Engelse naam betekent ‘vriend’ en wordt zover bekend alleen aan Nederlandse meisjes én jongens gegeven.
 10. Jip
  Kreeften leggen mensen graag in de watten. Daarom is deze naam, met ‘geven, gastvrij zijn’ als betekenis, dit sterrenbeeld op het lijf geschreven.

Tip! 10x waarom het sterrenbeeld Kreeft zo te gek is

Babynamen Kreeft: jongensnamen

 1. Bram
  Door hun zorgzame aard zijn Kreeften geboren ouders. Bram betekent ‘vader van veel’.
 2. Stijn
  Weleens een Kreeft gezien die niet vastberaden is? Waarschijnlijk niet. Deze Nederlandse naam heeft ‘kordaat’ als betekenis.
 3. Max
  Dankzij hun ijzersterke geheugen zijn Kreeften bijna een soort rondlopende Wikipedia. Ze halen vaak hoge cijfers en behoren tot de slimsten van de klas. Max betekent ‘beste’.
 4. Liam
  Kreeften gaan recht op hun doel af en gaan door het vuur voor hun dierbaren. Deze Ierse naam combineert deze twee belangrijke eigenschappen. Liam heeft ‘vastberaden beschermer’ als betekenis.
 5. Finn
  Je zult een Kreeft nooit betrappen op een leugen. Ze zeggen altijd waar het op staat. Deze naam betekent ‘eerlijk’.
 6. Siem
  Kreeften zijn heel gevoelig, inlevend en kunnen als de beste luisteren. Deze naam, met ‘luisteraar’ als betekenis, is hem dus op het lijf geschreven.
 7. Dylan
  Heb je een Kreeft als vriend, dan heb je een vriend voor het leven. Daarom past de naam Dylan (‘trouw’) zo goed bij dit sterrenbeeld.
 8. Pepijn
  Deze Nederlandse naam betekent ‘vastberaden’: een eigenschap die een Kreeft bezit.
 9. David
  Kreeften hechten veel waarde aan alles wat hun dierbaar is, zowel qua geliefden als spullen. David betekent ‘dierbaar’.
 10. Justin
  Mensen met dit sterrenbeeld houden niet van onrecht en zullen dit altijd bestrijden. Deze Engelse naam heeft ‘rechtvaardig, eerlijk’ als betekenis.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Shutterstock