Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

3 gadgets om je baby beter te laten slapen

Nachtbrakende baby’s en peuters zijn booming business. Heeft jouw baby moeite met in slaap vallen? Misschien helpt een van deze gadgets hem naar dromenland.

Advertentie

Net als in de baarmoeder

Na alle gezellige ruis in de buik is het voor een pasgeboren baby misschien wel erg stil ’s nachts. Een white noise-app kan uitkomst bieden. De app Instant Baby Sleep biedt bijvoorbeeld kant-en-klare ‘baarmoedergeluiden’ en met de SleepHero kun je een slaapverwekkend föhngeluid aanzetten.

Lees ook: Dit zijn de beste slaaptrainers voor kinderen van dit jaar

En hij sliep nog lang en gelukkig

De Zweedse taalwetenschapper Carl-Johan Forssén Ehrlin schreef een slaapverwekkend voorleesboek: Het konijn dat in slaap wil vallen. Tijdens het voorlezen gebruik je meditatietechnieken, hypnotische herhalingen en gaap je vooral veel. Voordat het de hoofdpersoon in het boek ein-de-lijk lukt te slapen, is je publiek al ingedut, zegt Carl-Johan.

Lees ook: Dit zijn de beste babyfoons zonder camera van dit jaar

Bijzondere bedgenoot

Een andere slaapgadget die steeds populairder wordt, is de slaappop of knuffel met hartslag en/of ademhaling. Zo heeft je kind het idee dat-ie niet alleen in bed ligt. Pop Lulla (te koop via lulladoll.com) heeft de ademhaling en hartslag van een echte moeder. Ook de knuffels van Zazu (zazu-kids.nl) hebben een rustige hartslag én rustgevende melodietjes. De hartslag gaat aan zodra je kind huilt. Handig!

Baby’s zijn nachtdieren

De Britse professor zuigelingenzorg en ontwikkelingspsychologie Peter Fleming vindt het belangrijk dat baby’s goed slapen, maar vindt ook dat we niet zo gefixeerd moeten zijn op doorslapen. Eigenlijk moet je dat helemaal niet verlangen van je baby, zegt hij. Baby’s zijn niet gemaakt om langer dan een paar uur achter elkaar te slapen en zijn ’s avonds juist alert, omdat dat de tijd van de dag is waarop ze de meeste aandacht kunnen krijgen van hun ouders.
Fleming adviseert ouders zich vooral niks aan te trekken van de ‘maatschappelijke doorslaapdruk’. Eén troost, zegt hij: als kinderen eenmaal vier jaar zijn, werkt hun interne klok perfect. Geduld hebben dus.

Advertentie

KIJK OOK: Tips en weetjes over het slaapritme van je baby

MEER LEZEN?