Cashewpannenkoekjes
door

3x gezonde recepten die je in slechts 30 minuten maakt

Het kost je maximaal 30 minuten, en dan heb je ook nog iets gezonds en lekkers op tafel staan. Want geloof ons: deze snel-klaar-recepten lust iedereen.

Kalkoenlapjes met gremolata en pappardelle van courgette

Voor 2 personen, bereidingstijd: 30 minuten

Advertentie

Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes
  • 250 g kalkoenlapjes
  • 1 groot ei
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 handvol bladpeterselie + extra voor de garnering (of oregano)
  • Geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 5 el havermout (fijn)
  • Snufje cayennepeper
  • Olijfolie
  • 150 ml sojaroom
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt

Zo maak je het:
Snijd de courgettes met een dunschiller in linten. Leg de kalkoenlapjes op een snijplank. Dek af met vershoudfolie en klop plat met een deegroller. Kruid met zwarte peper en een snufje zout. Roer het ei los en meng met de knoflook, peterselie, citroenschil en havermout. Kruid met cayennepeper en zout. Giet het mengsel in een schaaltje en wentel er de kalkoenlapjes door aan beide kanten. Bak in een pan met antiaanbaklaag in een flinke scheut olijfolie. Haal de kalkoenlapjes uit de pan en houd warm in de oven op 50 ºC. Bak de courgettelinten 2 minuten in dezelfde pan (voeg eventueel wat extra olijfolie toe). Kruid met peper en zout. Overgiet met sojaroom, bestrooi met wat Parmezaanse kaas en mix door elkaar, zodat alle smaken zich goed vermengen. Werk af met wat extra Parmezaanse kaas, peterselie of verse oregano en een partje citroen.

Tip: Verwerk de zaadlijsten van de courgette in een soepje.

Cashewpannenkoekjes

Voor 6 kleine pannenkoekjes, bereidingstijd: in 20 minuten

Dit heb je nodig:

  • 100 g cashewnoten
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el acaciahoning
  • 100 ml haverdrink
  • Olijfolie

Zo maak je het:
Mix de cashewnoten tot meel in een blender. Voeg de eieren, het bakpoeder, de honing, een snufje zout,
de haverdrink en 1 tl olijfolie toe. Mix tot een glad beslag. Bak de pannenkoekjes op laag tot middelhoog vuur in een pan met antiaanbaklaag in een scheutje olijfolie.

Tip: Serveer met een confituur en/of vers fruit en ricotta.

Snelle confituur van blauwe bessen en frambozen

Voor 1 potje, bereidingstijd: 5 minuten + 45 minuten rusten

Dit heb je nodig:

  • 100 g mix van frambozen en blauwe bessen (diepvries)
  • 1 el water
  • 1 el acaciahoning
  • 2 el chiazaadjes

Zo maak je het:
Mix de frambozen en blauwe bessen met het water en de honing in een cutter. Mix niet te lang, er mogen nog wat stukjes in zitten. Voeg de chiazaadjes toe en laat 45 minuten op kamertemperatuur staan. Roer af en toe.

Tip: Maak de confituur vooraf. Je kunt ’m 4 dagen bewaren in de koelkast.