Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

4 goudeerlijke posts van celebs over borstvoeding waar we blij van worden

Borstvoeding geven is iets prachtigs, maar niet altijd vanzelfsprekend en soms best pittig. Daar kunnen niet alleen 'gewone' moeders, maar ook celebs als Khloé Kardashian en Chrissy Teigen over meepraten. Regelmatig delen zij en andere bekende ouders posts over het geven van borstvoeding, om zo andere ouders een hart onder de riem te steken. Mooi!

Advertentie

Twee maanden geleden werd Khloé Kardashian moeder van dochter True. Ze is dolgelukkig, maar net als veel moeders heeft ook zij moeite met het geven van borstvoeding. Op haar website laat ze nu weten dat ze niet genoeg melk produceert voor True en haar flesvoeding als aanvulling geeft. Dat Khloé hiermee laat zien dat er meer manieren zijn om je kind te voeden is voor veel moeders een verademing. ‘Dank voor je eerlijkheid,’ was een veelgelezen reactie.

Op social media wordt Khloé dan ook bedankt voor haar eerlijkheid. Ook op Twitter laat ze zich uit over haar keuze: ‘Ik heb het vaak geprobeerd om haar alleen borstvoeding te geven, maar het werkt niet. Ik ben blij dat ik haar borstvoeding kan blijven geven, maar dan met de hulp van flesvoeding.’

Mommy’s Little Love

Een bericht gedeeld door Khloé (@khloekardashian) op

Goudeerlijke Chrissy

Een andere celeb die niet bang is om haar onzekerheden als moeder te delen is Chrissy Teigen. Ze poste eerder al berichten over striae en de postnatale depressie waar ze mee kampte na de geboorte van dochter Luna in 2016. En ook nu, vlak na de geboorte van zoontje Miles, deelt ze regelmatig – en met humor! –  hoe zij het moederschap ervaart. Zo zette ze onlangs een foto op Snapchat van haar ongelijke borsten na het voeden, en ze durft het zelfs aan om op Instagram in haar kraamverband te poseren.

Advertentie

 

Romy Boomsma

Ook Romy, de vrouw van presentator Arie, deelde een goudeerlijke post over het geven van borstvoeding na de geboorte van hun jongste kind. Zo schrijft ze onder andere: ‘De eerste keer borstvoeding ging ik nogal naïef in. Een beetje met de gedachte je legt de baby aan je borst en hoppa, melk. Hartstikke makkelijk. Dat viel me nogal tegen. Sterker nog, ik vond het hartstikke pijnlijk en intensief.’ Ook vindt ze dat mensen moeten stoppen een oordeel te vellen over borstvoeding in het openbaar. ‘Zie je een moeder voeden en maak je oogcontact, glimlach dan. Misschien had zij net dat stukje support nodig om zich zelfverzekerd te voelen tijdens het voeden in een openbare ruimte. Of dat nou bedekt is of niet, aan tafel of ergens afgezonderd. Wat maakt het uit. Je kan er in veel gevallen van uitgaan dat het voor een verse moeder allemaal al overweldigend genoeg is. Je bezighouden met wat anderen op zo’n moment van je denken zou niet nodig moeten zijn.’ En zo is het!

De eerste keer borstvoeding ging ik nogal naïef in. Een beetje met de gedachte je legt de baby aan je borst en hoppa, melk. Hartstikke makkelijk. Dat viel me nogal tegen. Sterker nog, ik vond het hartstikke pijnlijk en intensief. Niet omdat er iets verkeerd ging, ik legde haar goed aan, had een fijne kraamverzorgster die me hielp, een ontzettend begripvolle man (weliswaar met een nutteloze borstpartij) en ik had genoeg melk dus dat was het probleem niet. Maar goh, je tepels krijgen ineens wel opvallend veel aandacht die eerste weken. Dat in combinatie met het herstellen van de bevalling, de hormonen, het emotionele aspect van moeder worden, de energie die voeden kost en het feit dat je tussen de voedingen door nauwelijks de tijd krijgt wat te rusten of te bevatten wat er allemaal gebeurt omdat je kindje zich alweer meldt voor de volgende voeding, maakte dat ik het ontzettend intensief en overweldigend vond. Ik nam mezelf op dat moment voor het 3 maanden vol te houden, dat werden er 14 want pas na die 3 maanden hadden we een fijn ritme te pakken samen. Iets dat ik die eerste weken echt niet had geloofd als je het me had verteld. Mozes voed ik nu ruim 5 maanden, en ik hoop nog lang door te gaan. En dan heb ik nog het geluk dat ik thuis ben met de kinderen, want voor alle kolvende moeders heb ik diep respect. Het is een ontzettend beladen onderwerp, borstvoeding geven. Voor sommigen lukt het niet, kan het door omstandigheden niet, sommige vrouwen willen het niet of worden slecht begeleid die eerste weken. Maar oordeel nooit over de manier waarop baby’s worden gevoed want je kent het achterliggende verhaal niet. Dat iemand andere keuzes maakt dan de jouwe zouden zijn maakt niet dat er een goed of fout is. Zie je een moeder voeden en maak je oogcontact, glimlach dan. Misschien had zij net dat stukje support nodig om zich zelfverzekerd te voelen tijdens het voeden in een openbare ruimte. Of dat nou bedekt is of niet, aan tafel of ergens afgezonderd. Wat maakt het uit. Je kan er in veel gevallen van uitgaan dat het voor een verse moeder allemaal al overweldigend genoeg is. Je bezighouden met wat anderen op zo’n moment van je denken zou niet nodig moeten zijn.♥️Vrouwen.

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op

The Rock

Dan zijn er ook nog voorbeeldige vaders, zoals Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Met drie dochters weet hij inmiddels wat er van hem verwacht wordt in de kraamtijd. Op Instagram laat hij zien dat hij zijn vrouw voert, terwijl zij hun pasgeboren dochtertje Tiana Gia borstvoeding geeft. ‘Respect voor al die moeders die het allemaal maar even regelen’. En zo is het. Gotta love him!

Skin to skin. Our mana. Blessed and proud to bring another strong girl into this world. Tiana Gia Johnson came into this world like a force of nature and Mama @laurenhashianofficial labored and delivered like a true rockstar. I was raised and surrounded by strong, loving women all my life, but after participating in baby Tia’s delivery, it’s hard to express the new level of love, respect and admiration I have for @laurenhashianofficial and all mamas and women out there. Word to the wise gentlemen, it’s critical to be by your lady’s head when she’s delivering, being as supportive as you can.. holding hands, holding legs, whatever you can do. But, if you really want to understand the single most powerful and primal moment life will ever offer – watch your child being born. Its a life changer and the respect and admiration you have for a woman, will forever be boundless. And to my third and youngest daughter, Tiana Gia – like I did when your two older sisters Simone Alexandra and Jasmine Lia were born, you have my word, I’ll love, protect, guide and make ya laugh for the rest of my life. Your crazy dad has many responsibilities and wears many hats in this big ol’ world, but being your dad will always be the one I’m most proud to wear. Oh and one more thing.. you’re gonna love rollin’ in daddy’s pick up truck. #TianaGiaJohnson🌺 #3rdDaughter #BlessesAndGratefulMan #ImInTROUBLE

Een bericht gedeeld door therock (@therock) op

Bron: Daily Mail, Glamour, Scary Mommy Beeld: Instagram