Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

4 onverwachte kanten van het ouderschap

Het is wel zo fijn om je tijdens je zwangerschap alvast voor te bereiden op wat je straks te wachten staat. Door boeken te lezen en met andere moeders te praten kun je al het nodige te weten komen. Toch kun je je nooit 100% voorbereiden op het ouderschap. Hier 4 onverwachte dingen die het ouderschap met zich meebrengt.

1. Je huilt vaker

shutterstock_127035653

Advertentie

De combinatie van zwangerschapshormonen die nog door je lichaam razen en slaapgebrek zorgt voor de ideale bui… huilbui, welteverstaan. De kans is groot dat je meer gaat huilen dan je van tevoren had gedacht. Maar wees gerust: dit zal niet altijd zo blijven, en daarnaast is huilen een goede manier om van die opgekropte emoties af te komen.

2. Nu weet je echt hoe het voelt om moe te zijn

shutterstock_269816084

Van doordeweekse kroegentochten tot studeren tot in de late uurtjes: slaapgebrek, daar weet je alles van. Althans, dat dacht je. Er zit namelijk een aardig verschil tussen een paar nachtjes doorhalen en maandenlang slecht slapen.

3. Je voelt geen gêne meer

shutterstock_333965207

Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Met een half ontbloot bovenlijf in een restaurant zitten? Vroeger zou je waarschijnlijk gruwelen bij de gedachte, maar nu kijk je er niet meer van op. Als je kind honger heeft, dan voed je hem. Of dat nu thuis is of ergens anders.

4. ‘Je leert wat ‘in het moment leven’ echt betekent

vaderdanstshutterstock_3987

Kinderen kunnen helemaal opgaan in het moment. Komen ze tijdens het wandelen een lieveheersbeestje tegen, dan stoppen ze en nemen ze de tijd om het beestje aandachtig te bestuderen. Iets simpels als een stuk speelgoed kan ervoor zorgen dat ze zich volledig afsluiten van de wereld om hun heen. Hierdoor leer je als ouder om zelf ook af en toe eens stil te staan bij de kleine dingen, en wat meer te genieten.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Parentsociety.com – Foto’s: Shutterstock