4x hoe je leven verandert als ouder

Je kinderen zijn fantastisch en je koestert ze. Wel zorgen ze voor de nodige veranderingen in je leven. Van eten op een vast tijdstip tot tegelijkertijd met de kinderen naar bed gaan: het zijn van die dingen waarvan je vroeger waarschijnlijk dacht ‘dat nooit!’ en waar je jezelf nu juist op betrapt. Wij zetten 4 veranderingen voor je op een rij.

1. Voor 7 uur ’s avonds eten? Vroeger kon je je er misschien niks bij voorstellen, maar nu je kinderen hebt staat het eten om 6 uur (of vroeger) op tafel. Ook het eten in een restaurant is een geheel nieuwe ervaring als je kinderen hebt. Op het moment dat jij aan tafel gaat voor het avondeten, zit de rest van de gasten nog aan de late lunch. En het gekke is: het maakt je niks uit! Hoe eerder je uit eten gaat, hoe eerder je de kinderen naar bed kan brengen en hoe eerder jij kan genieten van je favoriete serie op de bank.

2. Voor jou geen actie meer na 9 uur ’s avonds. Oud en Nieuw is 1 van de weinige dagen in het jaar waarop je later dan 12 uur ’s nachts je bed ziet. Waar je vroeger met gemak tot in de late uurtjes doorging, heb je daar geen puf meer voor. Rust en regelmaat zijn nu je grote vriend.

3. Verre exotische bestemmingen, popfestivals en andere avontuurlijke activiteiten: vroeger kon je er geen genoeg van krijgen. Nu je kinderen hebt is dat echter een ander verhaal. Een verre reis betekent immers een andere tijdzone, een onbekende omgeving, ander eten en vooral veel gedoe. Dag verre vakantie, hallo camping!

4. Als jij mag kiezen: slapen of seks, dan weet je het wel. Slapen! Jaren geleden kon je je hier niets bij voorstellen. Nu is je nachtrust best een groot ding in je leven. En, als je uitgerust bent komt die vrijpartij echt wel weer.

Auteur: Erandi Godinez/ Irene de Waal – Bron: Scarymommy.com