Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
babykamertrends 2020
door

5x babykamertrends voor 2020

Verwacht jij een baby in 2020? Misschien dat je de babykamer al helemaal tot in de puntjes af hebt. Maar moet je nog beginnen en kun je nog wel wat verse inspiratie gebruiken? Dan zijn dit zijn de babykamertrends voor 2020.

Advertentie

Dieren

In 2020 kun je niet om deze trend heen: babykamers vol dieren. De kamer van jouw kleine wordt één grote dierentuin! Wat dacht je van knuffelbare dierenkoppen of schilderijtjes met dieren aan de muur, een grote octopusknuffel op een wandplank of een mooi, houten hobbelpaard? Vooral luipaardprints en grote knuffeldieren zijn helemaal on trend in 2020. Bovendien kun je je kind zo alle dieren met bijbehorende geluiden leren tijdens het verschonen of voor het slapengaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Planet Cute Things (@planetcutethings) op

Advertentie

Natuurlijke kleuren en materialen

Net zoals in de woonkamer zie je ook in de babykamer anno 2020 veel natuurlijke materialen en kleuren terug. Denk aan hout en riet en kleurtinten als bruin, oker, mosgroen en grijsblauw. Natuurlijke kleuren zijn vooral warme tinten die je in de natuur ziet. Met name voor een babykamer zijn dit hele fijne kleuren. Als je namelijk veel felle kleuren gebruikt komt een baby misschien nét iets lastiger tot rust.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mamas & Papas UK (@mamasandpapas) op

Botanische tuin

Erg leuk in combinatie met de dierentrend (én de natuurlijke trend) is de botanische tuin-trend. Denk aan behang met planten en vogels, veel (donker)groen en mooie exotische prints. Ook een paar echte planten misstaan niet in de babykamer. Zet die dan wel op strategische plekken, voor als je kind na een tijdje gaat lopen. Als je deze trend combineert met de dierentrend wordt de kamer van jouw kleine één grote jungle fever!

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tamara ‘Mrs.Multitask’ Akse (@mrs.multitask) op

Tranquil Dawn en poederroze

Welke kleuren helemaal hip worden in 2020? Flexa heeft Tranquil Dawn uitgeroepen tot ‘Kleur van het Jaar 2020’. Een lichte, groengrijze tint met een blauwe ondertoon. Een andere kleur die weer helemaal hip wordt en perfect past in een meisjeskamer is poederroze. Wil je all the way gaan? Verf dan één of meerdere muren in deze kleur. Ga je liever voor subtiel? Laat de kleuren dan terugkomen in accessoires, zoals het verschoonkussen, commodemandjes, knuffels en schilderijtjes aan de muur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lilian Alicia (@junus.en.mama) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Angelique de Wit (@lieksbabydekens) op

Op avontuur

Zijn jij en je partner avontuurlijk ingesteld en verwacht je dat ook van jullie mini-me? Dat zijn er tegenwoordig talloze leuke behangetjes en babykameraccessoires te koop met dit thema. Denk aan wereldkaarten speciaal voor kleine kinderen, met bergen, piramides en wilde dieren. Of speelgoed en accessoires in de vorm van luchtballonnen, vliegtuigen, boten en auto’s. Zo leert je kind al jong dat er van alles te beleven valt!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Little Hands Wallpaper Mural (@littlehandswallpaper) op

Lees ook:
7 trends onder ouders die in 2020 helemaal hot zijn
Babynamen 2020: dit worden de populairste namen en trends
Kinderbijslag 2020: hier heb je recht op

Karin Broeren

Redactioneel – Offer – Heerlijke dutjes

Heerlijke dutjes

Met Puckababy
Bekijk alle slaapzakken