Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
parijs kind
door

Zo maak je een citytrip naar Parijs leuk voor het hele gezin

Uitgestrekte parken, authentieke draaimolens, zoete macarons in alle kleuren van de regenboog en natuurlijk: de Eiffeltoren, die in het donker twinkelt als in een sprookje. Parijs is een geweldige stad voor een stedentrip. En mocht je je zorgen maken dat je kind niets aan de bekende highlights vindt? Met deze tips wordt het voor iedereen een succes!

Advertentie

Roepen jouw lieftallige kinderen al na drie meter lopen ‘Ik ben moe’? Dan lijkt een stedentrip met het hele gezin misschien een gewaagde onderneming. Maar het kan echt heel leuk zijn, als je het maar slim aanpakt. In het nieuwe boek Kids & the City lees je hoe een reisje met kinderen naar 12 gave bestemmingen een succes maakt.

Parijs

Denk bijvoorbeeld aan Parijs!  5 x zo worden de highlights leuk voor jong en oud (succes gegarandeerd):

 1. Highlight: de Eiffeltoren

  Voor de kinderen: de draaimolen en karpers

  Het langgerekte park Champ de Mars ten zuiden van de Eiffeltoren is niet alleen ruimtelijk genoeg voor kinderen om uit te razen, er zitten ook meerdere speeltuinen. Die bij Avenue Anatol heeft een zandbak en cafeetje. Jullie kunnen dus rustig onder het genot van een koffie het uitzicht op dat iconische bouwwerk in je opnemen, terwijl de kinderen zich uitstekend vermaken. De Eiffeltoren zelf kun je in via de trap (tot het tweede niveau) of de lift (helemaal tot de top op niveau 3). Rijen zijn vaak lang, maar je kunt van tevoren online kaartjes kopen (wees er op tijd bij!) voor de lift.

  Aquarium

  Je kunt er ook voor kiezen om niet de Eiffeltoren in te gaan, maar onder het iconische monument door te lopen via de security check of er omheen te wandelen. Aan de Seine kiezen de kinderen een paardje in de draaimolen om een rondje mee te rijden. Als je de brug over de Seine – Pont d’Alma – oversteekt, kom je rechts het Aquarium de Paris tegen. De grootste feature zijn niet eens de talloze felgekleurde kwallen of de haaientunnel en gigantische roggen, maar de vijver met karpers die gevoerd en geaaid mogen worden.

  Advertentie

  parijs

 2. Highlight: het Louvre

  Voor de kinderen: trampolines en pony’s

  Wandel naar het wereldberoemde museum het Louvre via Jardin des Tuileries. Hier liggen trampolines, goed voor uren springplezier. Al wandelend langs fonteinen en keurig gemaaid gras (waar niet op gelopen mag worden!), kom je van alles tegen voor de kinderen: een speeltuin, vijver met kleine modelzeilbootjes om te duwen, een crêpe-standje en een doolhof. Ook kun je in het park ponyrijden.

  Mona Lisa

  Bij de bekende glazen piramide-entree van het Louvre is het altijd verschrikkelijk druk, maar als je rond 17.00 uur komt, kun je misschien redelijk vlot naar binnen om nog een uurtje tot sluitingstijd door de eindeloze museumgangen te dwalen. De Egyptische sectie met mummies spreekt bij veel kinderen tot de verbeelding, meer nog dan het beroemdste schilderij ter wereld, de Mona Lisa. Vlak bij het Louvre zit trouwens een klein museum voor moderne kunst speciaal voor kinderen: Musée en Herbe.

 1. Highlight: de wijk Montmartre

  Voor de kinderen: treintje en kabelbaan

  Montmartre was tot in de negentiende eeuw een eigen dorp en is nu één van de beroemdste wijken van Parijs. Iets oudere kinderen kunnen misschien al lang genoeg stilzitten om te poseren voor een portret op Place du Tertre, het beroemde plein met alle kunstenaars. De prachtige witte kerk Sacré-Coeur op de heuvel van Montmartre is een must see. Als vermoeide korte beentjes een obstakel vormen voor de 237 traptreden, pak dan het toeristentreintje van Promotrain vanaf Place du Tertre of Blanche. Deze rijdt in ruim een half uur door Montmartre en naar de Sacré-Coeur. Ook is er een kabelbaan, de Funiculaire.

  Carrousel

  Boven geniet je van een prachtig uitzicht. Beneden aan de voet van de Sacré-Coeur bij Place Saint-Pierre zit een speelplaats met carrousel. Het hele gezin kan ontspannen in het parkje van Square Suzanne Buisson, waar een speelplaatsje is voor de kinderen en voor de speelse volwassenen een jeu de boules-baan. In het restaurant Les Fils à Maman kun je op zondag heerlijk brunchen en er liggen spelletjes.

 2. Highlight: de Notre-Dame

  Voor de kinderen: het verborgen speeltuintje

  Kijk voordat jullie naar Parijs gaan de Disney-klassieker over de klokkenluider van de Notre-Dame. Dan is het voor kinderen nog leuker om de wereldberoemde kathedraal in het echt te zien. Koop online een kaartje met tijdslot vooraf, dat scheelt je een lange rij. Achter de Notre-Dame zit een klein park met speeltuintje en zandbak.

 3. Highlight: het Louis Vuitton Museum

  Voor de kinderen: het pretpark

  Aan de noordkant van Bois de Boulogne vind je Jardin d’Acclimatation, de oudste speeltuin van Parijs. Het is een soort pretparkje met een treintje, draaimolens, achtbanen en een kleine dierentuin. ’s Zomers zijn er waterspeeltuinen en je kunt een boottochtje door een soort sprookjesbos maken.

  Roeien

  Vlakbij vind je het spectaculair vormgegeven gebouw van het Louis Vuitton Museum, een nieuw museum voor moderne kunst. Reserveer wel van tevoren een tijdslot. Het Bois de Boulogne waar het museum en pretpark in liggen, is groot, echt een bos en geen park. Je kunt er heerlijk wandelen, je kunt er fietsen huren en roeien in de vijver.

  Koop het reisboek Kids & the City voor nog veel meer ingrediënten om een stedentrip naar Parijs (en nog 11 bestemmingen) leuk voor jong en oud te maken.

Bron: Kids & the City – Beeld: Eva Munnik en Office du Tourisme et des congrès de Paris