Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Kinderen en zonnebrand: 5 spelletjes om het leuker te maken

Ook als de zon niet zo fel schijnt, is het belangrijk om je te beschermen tegen de zon. Maar leg dat kinderen maar eens uit. De meesten zitten niet te wachten op een insmeerbeurt. Daarom vijf spelletjes om het insmeren leuker en makkelijker te maken. Voor jou én je kind.

Advertentie

Ben je het beu om met een fles zonnebrandcrème achter je kleuter aan te rennen of begint je dreumes te mopperen als je de tube alleen al pakt? Met deze vijf spelletjes wordt het insmeren makkelijker én leuker. De tips zijn in principe geschikt voor kinderen van alle leeftijden, het is maar net hoe je het brengt. Belangrijk: spreek af met je kind dat jij een laatste check en – indien nodig – een laatste laagje zonnebrand ‘smeert’ om er zeker van te zijn dat hij geen plekje heeft overgeslagen.

1. Stipjes zetten

Knijp zachtjes in de tube zonnebrandcrème en zet stipjes op armen, benen en gezicht. Laat je kind met zijn vingers de stipjes met elkaar verbinden. Je kind vindt het een leuk spelletje (want geen stipje mag worden overgeslagen!) en jij bent blij dat hij zich goed insmeert.

Tip! Hier krijg je tot 40% korting op zonnebrand voor kinderen

2. Bodypaint

Geef je kind een make-upsponsje en zorg dat ze jou en zichzelf van top tot teen beschilderen met zonnebrandcrème. Dit spelletje duurt iets langer, maar is ideaal om kinderen aan het smeren te krijgen.

Advertentie

Lees ook: zo kies je de juiste zonnebrandcrème voor jouw kind

3. Een treintje maken

Een leuk spelletje voor als er vriendjes en vriendinnetjes over de vloer zijn. Zet alle kinderen in een rijtje achter elkaar en geef iedereen een flinke dot zonnebrandcrème. Vorm een denkbeeldige trein en zorg dat iedereen het kind voor zich insmeert. Bonuspunten voor wie er treingeluiden bij maakt (voor kleine kinderen)! Tip: doe dit lekker buiten, om geknoei te voorkomen.

4. Klaar voor de start… smeer!

Zet een alarm op je telefoon en doe een wedstrijdje met de kinderen wie zich het snelst kan insmeren. Maak van elk lichaamsdeel een wedstrijd. Dus eerst de armen, dan de benen… Start bij de voeten en eindig bij het gezicht. Het gezicht is vaak de moeilijkste plek voor kinderen om goed te smeren, zo hebben ze de smaak al goed te pakken.

5. Simon zegt

Simon says is een spelletje uit Amerika en is vooral leuk tijdens een stranduitje met meerdere kinderen. Geef elk kind een tube met zonnebrandcrème en jij geeft de aanwijzingen waar hij moet gaan smeren. Klaar voor de start? ‘Simon zegt… zonnebrandcrème op je knieën!’ ‘Simon zegt… zonnebrandcrème op je elleboog!’ Zijn de kinderen al iets ouder? Wie als eerste de juiste plek heeft ingesmeerd, heeft dat potje gewonnen.

Tips wat je kunt doen als je kind (toch) verbrand is door de zon.

Advertentie
Zorg voor afleiding

Weinig tijd of heeft je kind geen zin in spelletjes? Probeer dan af te leiden. Een lekker tussendoortje of een paar minuten op de iPad - iets waardoor je snel zijn huid kan insmeren. Als ze eenmaal buiten zijn, is smeren lastiger voor elkaar te krijgen. Doe dit dus altijd voordat je de deur uitgaat.

tip
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop