Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

59% van de moeders wil meer tijd met haar kinderen doorbrengen

Hoe staan moeders anno 2018 ervoor? Ter gelegenheid van haar tienjarige bestaan voerde Kek Mama een onderzoek uit onder 1250 moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar. En tijd bleek een belangrijke kwestie.

Advertentie

Tijd sprong er met kop en schouders bovenuit, de hele invulling van tijd verandert. Laila (36): “Vroeger koos ik wat ik deed in mijn vrije tijd, nu kiezen we iets wat de kinderen leuk vinden.” Tien uur per week hebben moeders voor zichzelf. Te weinig, vindt veertig procent. Wat ze zou willen doen als ze die tijd wel had? Hard met muziek meezingen, lekker kunnen overwerken, ongestoord doorslapen, of gewoon helemaal niets.

Ruzie over tijd

Moeders zouden vier uur per week meer tijd voor zichzelf willen hebben. En ze denken dat hun partner meer tijd voor zichzelf heeft. Bij veertig procent van de ouders leidt dat tot ruzie. “Hij spreekt gewoon met vrienden af en meldt dat hij een avond weg is, terwijl ik altijd eerst overleg. Dat steekt,” zegt Judith (31). Misschien zou het helpen om meer tijd met elkaar door te brengen. Maar ja, tijdgebrek. Maar liefst 67 procent van de moeders zou meer tijd met haar partner door willen brengen.

Meer tijd voor de kinderen

Bijna zestig procent van de moeders wil meer tijd met haar kinderen doorbrengen. Werk is een van de redenen dat dat niet lukt. “Ik voel me schuldig dat ik door werk minder tijd heb voor mijn kinderen,” zegt 35 procent van de moeders.

Uit de jubileumenquête blijkt ook:

  • 42% geeft haar leven op dit moment een 8
  • 70% mist wel eens haar kinderloze leven
  • 60% van de moeders vindt opvoeden lastiger dan gedacht
  • 14% vindt dat sex beter is geworden en 45% vindt dat het erop achteruit is gegaan

Bron: Kek Mama Beeld: shutterstock

Redactioneel – Offer – Luiers en billendoekjes

Luiers en billendoekjes

Bekijk de acties