Kraamhapje koekjes met dip
door

5x de lekkerste kraamhapjes om uit te delen

Baby geboren? Daar moet op gesnoept worden! Alleen nog even bepalen in welke kleur je deze zoete traktaties maakt.

Yoghurtijs

Dit heb je nodig:

Advertentie
  • 200 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 300 ml volle yoghurt
  • Roze en/of blauw musketzaad

Zo maak je het:
Klop de slagroom met de suiker lobbig. Meng de yoghurt erdoor en schenk het mengsel in ijsvormpjes (of kleine plastic yoghurtbakjes). Zet ze in de vriezer. Druk na 30 minuten stokjes in het nog net niet harde ijs en laat minstens een paar uur vriezen. Rol de ijsjes dan door het musketzaad en serveer ze direct. Als het musketzaad niet goed plakt, laat het ijs dan een minuut of twee staan en probeer het nog een keer.

Koekjes met dip

Dit heb je nodig:

  • Roze of blauw smeltsnoep
  • 1 pak mini stroopwafels (of andere koekjes)
  • Roze of blauwe strooispikkels

Zo maak je het:
Laat het smeltsnoep smelten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dip de koekjes erin en bestrooi ze met het strooisel. Laat ze afkoelen op bakpapier. Je kunt in plaats van smeltsnoep ook witte chocola smelten.

Gekleurde popcorn

Voor 2 bakjes

Dit heb je nodig:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 75 g gedroogde mais (voor popcorn)
  • 50 g suiker
  • 30 ml water
  • 15 g boter
  • Roze en/of blauwe voedingskleurstof

Zo maak je het:
Verhit de olie in een ruime pan met passend deksel. Strooi de mais erin en zet het vuur hoog. Schud af en toe om. Doe als de eerste mais ‘popt’ de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat alle mais poppen en schud af en toe om. Als de frequentie van het geknal in de pan sterk terugloopt en het knallen vervolgens een paar tellen stopt, draai je het vuur uit. Laat de deksel er nog even op, want soms popt er nog een maiskorrel.

Doe ondertussen de suiker met het water in een steelpan. Verhit op laag vuur zodat de suiker smelt. Zet als alle suiker is gesmolten het vuur hoger en laat het water verdampen. Dat kun je zien aan de bellen; eerst zijn het kleine belletjes (als kokend water) maar op een gegeven moment worden de bellen groter en de vloeistof dikker, dan kookt de suiker. Voeg nu de boter toe en draai het vuur uit. Roer de boter door de suiker en voeg de kleurstof toe. Hoeveel hangt af van de kleurstof; je wilt een redelijk felle kleur. Schep in een ruime kom de gepofte mais en het gekleurde suikermengsel door elkaar. Je kunt het meteen eten. Je kunt er ook wat zout over strooien als je van zoet met zout houdt. Wordt de popcorn (te) zacht, dan kun je ’m ca. 15 minuten drogen in de oven op 80 ˚C.

Chocomuffin met gekleurde slagroom

Dit heb je nodig:

  • 100 g pure chocola
  • 100 g boter
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 125 g frambozen of blauwe bessen uit de diepvries
  • 200 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • Roze of blauwe kleurstof
  • Eventueel verse frambozen of blauwe bessen om mee te garneren
  • Papieren muffin- of cupcakevormpjes
  • 1 muffinvorm voor 12 stuks

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Breek de chocola en smelt het met de boter in een vuurvaste kom boven zacht kokend water. Als alles is gesmolten, haal je het van het vuur en meng je er de suiker en vanillesuiker door met een mixer. Voeg het bakmeel toe en daarna een voor een de eieren. Schep als laatste het diepvriesfruit erdoor. Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak ze in circa 25 minuten gaar. Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker stijf met een drupje kleurstof. Serveer de muffins met de geklopte slagroom en garneer eventueel met verse frambozen of blauwe bessen.

Wolkenkoekjes

Voor 30-40 stuks

Dit heb je nodig:

  • 135 g boter, in blokjes
  • 90 g witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 1 eidooier
  • 180 g bloem, en extra om te bestuiven
  • 1 pakje fondant (wit, roze of blauw)
  • 2 el poedersuiker, en extra om te bestuiven
  • Blauwe en/of roze muisjes
  • Keukenmachine
  • Koekvormpje

Zo maak je het:
Maal de boter, suiker, zout, eidooier en bloem in de keukenmachine tot een korrelig mengsel. Kneed alles kort door elkaar tot een samenhangend deeg. Blijft het te droog, voeg dan een paar druppels koud water toe. Leg het deeg in een boterhamzakje 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het een 1/2 cm dik is. Steek vormpjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Kneed de fondant en rol het uit tot een dunne plak. Bestuif met poedersuiker als het plakt. Steek er vormpjes uit. Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot glazuur. Bestrijk de koekjes met een laagje glazuur, leg de fondant erop en bestrijk weer met wat glazuur. Bestrooi met de muisjes.