Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x leuke films om met je zoon te kijken

Moeders hebben vaak een bijzondere band met hun zoon. Er zijn niet veel kinderfilms waarin deze band centraal staat, maar we hebben er toch vijf gevonden die perfect zijn voor een filmdate met je kleine man.

Advertentie

Sommige van deze films gaan specifiek over de band tussen moeder en zoon, andere zijn echte familieklassiekers met een lekkere dosis moederliefde. Popcorn paraat, jongetje dicht tegen je aan en genieten maar!

1. 101 dalmatiërs

Als haar vijftien puppy’s zijn gestolen door Cruella De Vil, gaat moeder Perdita een race tegen de klok aan om haar kinderen weer terug te krijgen. Deze film laat op een mooie manier zien hoe sterk moederliefde is. Deze film kijk je onder andere op Pathé thuis.

2. The Lion King

The Lion King is een van de weinige Disney-films waarin de moeder van het hoofdpersonage nog leeft. De film vertelt het verhaal van het jonge welpje Simba, dat moet omgaan met de tragische dood van zijn vader. Simba wordt verstoten uit het koninkrijk, maar keert jaren later terug om alsnog zijn plaats op de troon op te eisen. Kijk deze film op Disney+.

3. Frank en Frey

Het vossenjong Frey wordt van zijn moeder gescheiden, waarna een moeder-uil en een boerin zich over hem ontfermen. Doordat hij twee liefdevolle moederfiguren in zijn leven heeft, lukt het hem om later verstandige keuzes te maken. Deze film vind je op Amazon Prime Video.

Advertentie

4. Dombo

Het baby-olifantje Dombo, dat in het circus wordt geboren, heeft wel héél grote oren. Niet zo handig, want hij struikelt erover en wordt er voortdurend mee gepest. Zijn moeder neemt het uiteraard op voor haar kleintje en na wat tegenslagen – ook een olifantenleven gaat niet over rozen – wordt Dombo toch nog de held van het circus. Je vind ‘m bij Pathé Thuis.

5. Finding Dory

In het vervolg op Finding Nemo gaat de vergeetachtige Dory op zoek naar haar ouders, die ze als kind is kwijtgeraakt. Haar vrienden Marlin en Nemo, die zelf zijn moeder verloor, helpen haar haar verleden te ontcijferen: waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Wat weet ze nog van vroeger? Grappig en ontroerend! Ook deze film kijk je op Disney+.

MEER LEZEN?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.com – Beeld: Shutterstock

Advertentie