Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

5x dit doen millennial moeders anders dan voorgaande generaties

Instagram bekijken en koken tegelijk, selfies maken met je kind en 24/7 bereikbaar zijn. Volgens experts doen millennial moeders het heel anders dan vroeger.

Advertentie

De millennial moeder, oftewel de generatie flippo, MSN en Backstreet Boys, voedt haar kind heel anders op dan generatie X (36 tot 55 jaar) of de babyboomers (56 jaar of ouder). Volgens experts zijn dít de grootste verschillen.

1. Dr. Google

De millennial verzamelt haar opvoedtips vooral via Google, apps, onlinefora en social media. Iets wat in de tijd van hun moeder niet bestond. Volgens onderzoeker Rebecca Parlakian, oprichter van Zero to Three (een organisatie die al drie decennia nieuwbakken ouders volgt), is dit geen slechte ontwikkeling. ‘Ouders weten nu veel meer over de opvoeding dan vroeger. De keerzijde is dat kersverse vaders en moeders overweldigd kunnen worden door de hoeveelheid aan informatie die er te vinden is.’

Deze vragen worden door ouders wereldwijd het vaakst gegoogeld.

2. #Baby

Elke mijlpaal in een fotoboek vastleggen, is er niet meer bij. De eerste stapjes, woorden of schooldag worden gedeeld via social media met daarbij een passende hashtag. Maar liefst 81 procent van de millennial moeders plaatst foto’s van haar gezin online. Ter vergelijking: van de generatie X doet zo’n 70 procent dit en slechts 47 procent van de babyboomers plaatst foto’s van hun kinderen online.

Advertentie

Tip: Houd naast je online posts ook een analoog boek bij voor je kind

3. Ander financieel plaatje

Millennials blijken het qua financiën lastiger te hebben dan generaties daarvoor. Dit komt doordat de kinderopvang en de buitenschoolse opvang duurder zijn geworden in de loop der tijd. Volgens The Washington Post zijn de kosten met achttien procent gestegen ten opzichte van de jaren zestig.

4. Gezinsuitbreiding

In vergelijking met andere generaties wachten millennial moeders langer op het krijgen van hun eerste kind. In 1980 was de gemiddelde leeftijd om moeder te worden 22,7 jaar, maar in 2016 ligt dit veel hoger: 26 jaar. Vrouwen studeren nu langer en willen eerst carrière maken en dan pas beginnen aan een gezin.

5. Opvoedskills

De moeder van nu is zelfverzekerder over de opvoeding dan vroeger. 57 procent van de millennial moeders vindt dat ze het goed doet op het gebied van opvoeden. Generatie X is wat minder zeker over haar skills: 48 procent vindt dat ze het goed doen. Bij de babyboomers is dit 41 procent, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Research Center.

Meer lezen: 19 uitdagingen waar millennial moeders tegenaan lopen. 

Auteur: Martine Schut – Bron: Business Insider – Beeld: Shutterstock