Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

5x waarom elke moeder een 'mom friend' nodig heeft

Natuurlijk koester je al je vriendinnen, of ze nou kinderen hebben of niet. Maar het is wel erg fijn om minstens één vriendin te hebben die ook moeder is. Die weet hoe chronisch slaaptekort voelt en het heerlijk vindt om uren over de mijlpalen van je baby te praten. Hier nog 5 redenen waarom je die leuke moeder van de opvang of school snel op de koffie moet vragen als je nog geen 'mom friend' hebt.

Advertentie
 1. Zelfde schuitje

  Je kunt zoveel je wilt praten met je partner, moeder of vriendinnen zonder kinderen, er is niemand die jou zo goed begrijpt als zij. Zij herkent alle ups & downs die bij het moederschap horen en weet dan ook precies wat ze moet zeggen. En anders biedt ze met liefde een luisterend oor.

  Lees ook: 6x tips om je vriendin te steunen als zwanger worden haar niet lukt

 2. Lekker praktisch

  Je vriendinnen zonder kinderen vinden het maar wat leuk om jouw kind vast te houden en leuke kleertjes voor hem te kopen. Maar als er gevoed of verschoond moet worden, zijn ze een stuk minder enthousiast. Daar heeft je ‘mom friend’ geen last van. Zij draait haar hand er niet voor om om ook even de luier van jouw kind te verschonen of een flesje te maken als jij even druk bent met iets anders.

 3. Handige tips

  De hoeveelheid voedingen, bedtijden, het regelen van een oppas of het vinden van het ideale kinderdagverblijf. Deze vriendin is een bron van informatie en omgekeerd heb jij vast ook handige tips voor haar.

  Lees ook: De 10 geboden voor een geslaagde playdate

 4. Double dates

  Lang leve jullie double dates. Niet met jullie mannen (hoewel dat natuurlijk ook een optie is), maar met de kinderen. Samen naar de Efteling, de bios of een trampolinepark of gewoon thuis met een kop koffie. Terwijl zij spelen, kunnen jullie honderduit kletsen over het moederschap of juist alles behalve dat.

  Advertentie
 5. Redder in nood

  Ze is er voor jou en je kind als dat nodig is. Of het nou gaat om het last minute opvangen van je kind of een andere issue. Wanneer je planning helemaal in de soep loopt, staat ze voor je klaar. Jij helpt haar op jouw beurt ook geregeld uit de brand. That’s what friends are for tenslotte. En de kinderen vinden het ook geweldig. Win-win!