Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

5x waarom ieder kind een beste vriend(in) verdient

Vriendschap is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. Een belangrijk thema, want vriendschap is heel belangrijk voor kinderen. Zo hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het hebben van een beste vriend(in) veel voordelen met zich meebrengt. We zetten ze op een rijtje.

Advertentie
 1. Lesje vriendschap

  Je kind moet nog leren wat het betekent om een vriend te hebben en te zijn. Een hechte vriendschap biedt ruimte om die vriendschapsvaardigheden te oefenen. Ruziemaken, naar elkaar luisteren en elkaar respecteren, je kind leert het allemaal van en met zijn beste vriend(in).

 2. Nooit alleen

  De meeste kinderen zullen op een gegeven moment te maken krijgen met pestgedrag. Het kan zijn dat ze zelf gepest worden of ze zien het bij een ander gebeuren. Heeft je kind een beste vriend, dan heeft hij altijd iemand die voor hem opkomt of waar hij troost kan zoeken. Ook is er zo altijd iemand om in de pauze mee te spelen, om tijdens de lunch bij te zitten of om van en naar school mee te lopen. Als je kind weet dat hij een vriend heeft waarop hij kan rekenen, voelt hij zich bovendien zelfverzekerder.

 3. Betere sociale vaardigheden

  Kinderen met een beste vriend ontwikkelen door de echte vriendschap empathie en medeleven. Hierdoor zijn kinderen met een beste vriend over het algemeen ook vriendelijk en aardig voor andere kinderen.

 1. Samen sta je sterk

  Wanneer je kind iemand heeft die hij kan vertrouwen en waarmee hij de ups en downs van de kindertijd doormaakt, zal hij beter bestand zijn tegen tegenslagen en meer veerkracht hebben. Ze leren samen problemen op te lossen en dingen te bespreken. Je kind leert ook dat je altijd iemand om hulp kunt vragen. Hier heeft je kind zijn leven lang profijt van.

 2. Minder stress

  Kinderen kunnen zich om allerlei dingen zorgen maken. Dat hoort bij het opgroeien. Maar veel kinderen vinden het wel moeilijk om zorgen met anderen te delen. Met een beste vriend krijgt je kind de kans om te praten over emoties, dromen en angsten. Dit neemt een hoop stressfactoren weg.

Bron: Momtastic Beeld: Shutterstock