Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
yoga-oefeningen-kind
door

5x yoga-oefeningen die je kind slaperig maken

Veranderen jouw kinderen tegen bedtijd in hyperactieve monstertjes? En is het elke avond een heel gevecht om ze in bed te krijgen? Probeer dan eens deze rustgevende yoga-oefeningen voor het slapengaan!

Advertentie

Voor je gaat beginnen met de yoga-oefeningen is het belangrijk om een rustgevende sfeer te creëren. Doe je kinderen bijvoorbeeld eerst in bad, zodat ze wat kalmer worden. Bekijk waar je de yoga-oefeningen wilt doen en ruim spullen die afleiden op, zoals rondslingerend speelgoed, telefoons of tablets. Dim de lichten en zet een lekker rustig muziekje op om je kind extra in de mood te krijgen. Probeer de volgende yoga-poses uit:

1. De voorovergebogen pose (tenen aanraken!)

yo 1

Vraag je kind om zich voorover te buigen en hierbij zijn tenen aan te raken. Laat hem zolang hij wil ontspannen zo ‘hangen’, met zijn armen, nek en hoofd zo losjes mogelijk.

2. De neerwaartse hond

yo 2

Advertentie

Laat je kind staat als een hond die zich uitrekt. Op handen en voeten, met de billen omhoog en de benen gestrekt. Vraag hem om zoveel mogelijk tussen zijn armen door naar zijn navel te kijken. Deze pose is ideaal om de spieren rondom de ruggengraat te ontspannen.

Tip: probeer ook eens mindfulness. Met deze 5 simpele oefeningen kun je meteen aan de slag te kunnen.

3. Nek strekken

yo 3

Laat je kind op zijn knieën of billen op de vloer zitten. Vraag hem om zijn linkeroor naar zijn linkerschouder te laten zakken, terwijl hij zijn schouders ontspannen laag houdt. Laat hem zo een tijdje rusten en doe daarna de andere kant.

Advertentie

4. Hoofd-naar-kniehouding (Janu Sirsasana)

yo 4

Laat je kind op de grond zitten met één been gestrekt en het andere been als een vlindervleugel gevouwen tegen het gestrekte been. Nu mag hij proberen om zijn voet of tenen aan te raken. Laat hem zo een tijdje ontspannen naar zijn gestrekte been hangen.

5. Benen tegen de muur

yo 5

Laat je kind op zijn rug met zijn benen omhoog tegen een muur of deur liggen (wel opletten dat niemand de deur opendoet!). Zorg ervoor dat zijn billen de muur/deur raken. Laat hem een tijdje in deze houding liggen.

Oefenen

Misschien heeft je kind deze oefeningen niet meteen onder de knie, maar dit geeft niks. Het gaat vooral om ontspanning en oefening baart kunst. Probeer deze nieuwe slaaproutine daarom twee weken uit: na een week begin je vast al verschil te merken. En zelf doe je natuurlijk lekker mee!

Lees ook: 30 smoesjes die peuters gebruiken om niet naar bed te hoeven

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Huffington Post/Little Lotus Yoga – Beeld: Shutterstock


Ouders van Nu product – Van buik tot baby

Antwoord op al je vragen over zwanger worden, zwanger zijn én bevallen!

€27,50
Bestel nu