Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6 creatieve manieren om de bevalling op te wekken

Na 9 maanden wachten is eindelijk je uitgerekende datum daar! Alleen de weeën, die laten nog op zich wachten. Wil je de natuur een handje helpen? Deze creatieve manieren om weeën op te wekken schijnen te helpen. Het is in ieder geval het proberen waard én het kan gelukkig geen kwaad.

Advertentie

1. Dadels

Dadels zijn gezond want ze bevatten veel vitaminen, mineralen en zijn rijk aan voedingsvezels. Ook blijken ze een een positief effect op de bevalling te hebben. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van dadels tijdens de laatste weken van de zwangerschap een snelle en makkelijke bevalling bevordert. Let wel: je moet er natuurlijk niet te veel van eten. Een teveel aan dadels verhoogt het suikerniveau in het bloed en dat kan bij sommige vrouwen zwangerschapssuiker veroorzaken.

2. Ananas

Het hart van een rijpe ananas bevat ‘kinine’. Kinine is een stofje dat een stimulerende werking heeft op de bevalling. Wel zul je er flink wat van moeten eten voor het ook maar een klein beetje effect heeft. Maar goed, het helpt wel!

Advertentie

3. Voetmassage

Door je voeten en enkels te masseren ontspan je, wat er op zich al voor kan zorgen dat de bevalling op gang komt, maar je stimuleert ook alle zenuwbanen in het lichaam. Zo is er een drukpunt aan de binnenkant van je enkel, een stukje boven je enkelbot, dat de ontsluitingsweeën in gang kan zetten. Wil je optimaal effect, dan kun je hiervoor het beste naar een shiatsu- of acupunctuurtherapeut gaan.

Tip! Ga nog even op een ‘babymoon’ voordat je kind er is

4. Italiaans gerecht

Wie zich in Amerika bevind,  kan ook de specialiteit van dit restaurant te proberen. Zo’n heel gek idee is dat niet. Het restaurant beweert namelijk weeën op te wekken, en – nu komt het – wel 300 vrouwen kunnen dat beamen! Het is een gerecht bestaande uit aubergine en parmezaan en de vrouwen die het hadden gegeten waren binnen 48 uur na het etentje bevallen.

5. Seks

Misschien is je zin in seks ver te zoeken, met die grote buik, maar het helpt wel wie haar weeën probeert op te wekken. Een orgasme spant de buik aan en wellicht pikt ook je baarmoeder die golf op, wat de boel in beweging zet. Daarbij bevat sperma prostaglandine, een stofje dat schijnbaar ook weeën opwekt.

Lees ook: Seks tijdens de zwangerschap hoe zit dat?

6. Dansen


Zit niet bij de pakken neer maar zorg voor voldoende beweging. Zo kun je gaan wandelen óf – zoals de zwangere vrouw in het filmpje – lekker uit je plaat gaan op Thriller.

Bron: Little Things – Beeld: Shutterstock


Zwangerbox partnerpagina Ouders van Nu voordeelpas 2022

Ouders van Nu voordeelpas

Bekijk de website