Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x dit staat je te wachten als je kind één is geworden

Wie denkt: het eerste jaar met al z'n slapeloze nachten zit erop, dus het tweede jaar zal wel een koud kunstje zijn, heeft het mis. Dit staat je allemaal te wachten.

Advertentie

Begrijp ons niet verkeerd, dreumesen zijn hilarisch leuk. Ze worden echte persoonlijkheden, kletsen al snel de oren van je hoofd, zeggen de grappigste dingen en je kunt steeds meer met ze doen. Maar de term ’terrible two’ is er niet voor niets. Je kind verandert ook beetje bij beetje in een draakje (maar dan wel een hele lieve). Dit is waarom.

 1. Je kind kan ineens lopen
  Je keek zo lang uit naar zijn allereerste stapjes, nu baal je als een stekker dat hij loopt. Want: ongecontroleerd en overal naartoe. Oftewel: je moet hem constant in de gaten houden. Niet normaal hoe snel die kleine beentjes gaan.
 2. ‘Nee’ is z’n lievelingswoord
  ‘Kom, je moet je jas aan.’ ‘Nee.’ ‘Kom, we gaan buitenspelen.’ ‘Nee.’ ‘Kom, we gaan een cadeautje uitzoeken bij de Intertoys.’ ‘Nee.’ Kom, we gaan snoep halen.’ ‘Nee.’ *Start cue huilen* Er is werkelijk geen land mee te bezeilen. Geloof ons: het gaat weer over. Echt!Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
 3. Kieskeurige eters
  Waar je voorheen zo elk willekeurig prakje naar binnen propte, houdt hij nu ineens zijn lippen stijf op elkaar. Alles dat een groene kleur heeft is sowieso vies. Het duurt niet lang voor je op het internet speurt naar geniepige manieren om stiekem groente in het eten te verstoppen.
 4. Meltdowns
  Vroeger wist je: hij heeft honger, het is tijd voor een schone luier en anders een dutje. Maar nu je kind iets ouder is, valt er steeds vaker geen pijl meer op te trekken. Theatraal is z’n middle name en hij gooit zich om het minste geringste op de vloer met trommelende vuisten. O boy…
 5. Help, hulp wanted
  In het eerste jaar kreeg je hulp uit elke hoek, lief bedoeld en soms tot vervelends toe. Maar in het tweede jaar? Vergeet het maar. Nu het eerste jaar erop zit, weet je vast wel hoe alles moet. Ehm…Lees ook: Welk slaaptype is jouw dreumes?
 6. Puinhoop
  Was je woonkamer het eerste jaar nog een serene ruimte, schoon en netjes met gezellige kussentjes op de bank en een design box met het allerleukste boxkleed? Vanaf nu struikel je over het speelgoed, liggen die kussens op de grond en zitten er overal vlekken op, want niets gebeurt zonder morsen en kliederen. Laat het los, laat het gaan!
 7. Lawaai
  Over speelgoed gesproken. Hoe meer lawaai het maakt, hoe leuker je kind het vindt. De brandweerauto met sirene, speelgoedtrompet en dat irritant blaffend hondje zijn binnen no time favoriet. En bedankt oma, tante of wie dat ding ook heeft gegeven. De oplossing? Koop een koptelefoon of ga aan de slag met een rolletje plakband. Microfoon dichtplakken en klaar ben je. ‘Echt, maakt hij geen geluid meer? Wat jammer!’ Not!
 8. Baby af
  Weet je nog dat eerste jaar, dat je heerlijk uren met die kleine op je buik op de bank kon liggen en hij niets liever wilde dan bij jou zijn? Grote kans dat je dat soort momenten af en toe mist. Nu wil hij steeds meer dingen ‘zelluf’ doen en op onderzoek uit. Al komt de baby in je kind af en toe gelukkig nog wel boven en kruipt hij weer lekker tegen je aan op de bank. Tot hij weer wil spelen.

Bron: Romper – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu