Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6 redenen waarom een oom zo speciaal is voor je kind

Urenlang voetballen en stoeien, samen naar de kinderboerderij en altijd een luisterend oor: je kind boft maar met zo'n leuke oom. Net als opa's en oma's kan hij een belangrijke rol voor je kind vervullen. Waarom kinderen zo dol zijn op hun oom? Nou, lees maar mee!

Advertentie

1. Hij legt je kind helemaal in de watten

Op bed springen, een uurtje later naar bed en vooruit, een extra snoepje: bij een oom gelden er andere regels dan thuis en dat is maar wat fijn. Oom kan zijn neefje en nichtje schaamteloos verwennen. Met cadeautjes, maar ook met onverdeelde aandacht. Reken maar dat er flink gevoetbald gaat worden!

2. Hij is altijd in voor kattenkwaad

Een grapje uithalen? Hij is daar de aangewezen persoon voor. Iemand laten schrikken of zout in plaats van suiker in de koffie doen… Met een oom is het in ieder geval nooit saai.

Tip: Waarom opa’s en oma’s belangrijk zijn in de opvoeding

3. Hij is een vriend tegen wie hij alles kan zeggen

Als je kind ergens mee zit, wil zijn oom altijd naar hem luisteren. Uit onderzoek van de Australische kinderpsycholoog Steve Biddulph blijkt dat ooms een belangrijke een mentor voor je kind zijn. Volgens hem reageren ouders in bepaalde situaties te emotioneel en beschermend, waardoor kinderen het makkelijker kunnen vinden om gevoelige onderwerpen met hun te bespreken.

Advertentie

4. Hij kan hem van alles leren

Ineens komt je kind thuis met skills die hij van zijn om heeft geleerd, zoals een truc met kaarten of de bal hooghouden. Een oom is op verschillende manieren een voorbeeld voor je kind, iemand van wie hij veel kan opsteken. Die bijlessen in economie zijn voor de toekomst al geregeld. Daar wil een oom maar wat graag bij helpen.

Lees ook: 6 redenen waarom tantes heel speciaal zijn voor je kind

5. Hij is zo trots als een pauw

Een kind wil graag dat zijn ouders trots op hem zijn, maar de waardering die hij van zijn oom krijgt is minstens zo belangrijk. Elke mijlpaal die hij bereikt, wordt door oom gevierd. Hij is een van de grootste cheerleaders van je kind en dat draagt bij aan zijn zelfvertrouwen.

6. Hij zal er altijd voor hem zijn

Maakt niet uit wat er in het latere leven van je kind gebeurt: een oom zal er altijd voor je kind zijn. Zijn deur staat hoe dan ook wagenwijd open. En dat weet je kind. Hij geeft hem onvoorwaardelijke liefde en dat is het grootste cadeau wat hij aan jouw kind kan geven.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Advertentie

Beeld: Shutterstock