Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6 redenen waarom het sterrenbeeld Weegschaal zo fantastisch is

Hij is lief en vriendelijk, zal altijd strijden tegen onrechtvaardigheid en neemt weloverwogen beslissingen: het zijn prachtige eigenschappen die een typische Weegschaal bezit. Ben jij moeder van een kleine Weegschaal? Dan bof je, want er zitten nog veel meer mooie kanten aan dit sterrenbeeld.

1. Een Weegschaal is creatief

Muziek, dansen, knutselen, schrijven, tekenen: het past allemaal in het straatje van een Weegschaal. Hij is graag creatief bezig en daar heeft hij ook talent voor. Als hij wat ouder is, kan je kind interesse hebben in kunst. Weegschalen hebben veel gevoel voor schoonheid. Als hij nog klein is, merk je dit misschien nog niet, maar als ze wat ouder zijn kunnen ze veel tijd besteden aan hun uiterlijk. Alle kledingstukken moeten precies bij elkaar passen en die ene pet of tas maakt de look compleet. Een tikkeltje ijdel, die Weegschaal.

Advertentie

2. Een Weegschaal is makkelijk in de omgang

Weegschalen zijn echte sociale dieren. Ze vinden het maar niets om dingen alleen te doen en omringen zich liever met mensen. Andersom zijn anderen ook graag bij hen in de buurt. Dat is niet gek, want Weegschalen zorgen altijd voor harmonie. Ze zijn expert in het aanhoren van andermans leed en geven anderen graag een goed gevoel. Daarbij zijn ze ook nog eens heel lief en sympathiek, waardoor ze vaak veel voor elkaar krijgen.

Lees meer: 7x waarom september-kinderen bijzonder zijn

3. Een Weegschaal ziet altijd twee kanten van het verhaal

Ja, een Weegschaal is een enorme twijfelkont. Dat is niet altijd makkelijk, maar daar zit ook een prachtige kant aan. Een Weegschaal ziet altijd twee kanten van het verhaal. Hij zal iemand nooit zomaar of onterecht veroordelen, ook omdat hij absoluut niet tegen onrecht kan. Een beslissing van een Weegschaal is nooit overhaast, omdat ze eerst alle kanten bekijken. Hierdoor weet je ook dat hij het meent en ervoor gaat als hij eenmaal een keuze heeft gemaakt.

4. Een Weegschaal past zich snel aan

Balans is het sleutelwoord voor een Weegschaal. Als er iets verandert, zal hij zich snel en makkelijk aanpassen om de balans weer te vinden. Voelt er iets niet goed in zijn leven? Hij heeft er geen problemen mee om afscheid te nemen van mensen die hem niet goed behandelen. Een Weegschaal zal daar niet over mokken, maar op zoek gaan naar mensen die hem wél op waarde schatten.

Sterrenbeeld Weegschaal: eigenschappen van je kind

5. Een Weegschaal heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel

Het zijn de kleine bemiddelaars en vredestichters van deze wereld. Een Weegschaal zal altijd strijden voor vrede, gelijke rechten en rechtvaardigheid voor iedereen. Hij zal zich nooit verheven voelen boven iemand anders. Als een Weegschaal vindt dat iemand onrecht wordt aangedaan, zal hij hier tegenin gaan maar altijd diplomatiek blijven.

6. Een Weegschaal houdt het hoofd koel

Mensen met dit sterrenbeeld zijn kalm en relaxed. Daardoor zijn ze ook goed in het oplossen van problemen. Weegschalen weten wat er écht toe doet en maken dingen niet belangrijker dan ze zijn. In een gezin is een Weegschaal vaak het rustpunt. Als moeder van een kleine Weegschaal heb je het dan ook getroffen: hij is rustig, makkelijk en lief.

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Boredpanda.com – Beeld: Shutterstock