Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
60% van de vrouwen vindt man véél aantrekkelijker sinds hij vader is

60% van de vrouwen vindt man aantrekkelijker sinds hij vader is

Jonge Nederlandse moeders vinden dat het vaderschap hun partner aantrekkelijker maakt. Dat blijkt uit onderzoek.

Advertentie

Wanneer je nog kinderen hebt, kun je je niet goed voorstellen hoe jullie zullen zijn als ouders. Er komen opeens eigenschappen naar voren waarvan je niet wist dat jij of je partner deze in zich had.

Verzorgend karakter

Zo is 63% van de jonge moeders het meest verrast door de verzorgende kant van hun partner, nadat ze een kind kregen. Daarop volgt de verrassing dat hun man na de bevalling gevoeliger (44%) was geworden, meer huishoudelijk (28%) en meer thuis was (16%).

Aandeel in het huishouden

Ondanks dat meer dan een vierde van de vrouwen aangeeft positief verrast te zijn over het aandeel in het huishouden dat hun man na de geboorte op zich neemt, houdt dit geen verband met de aantrekkelijkheid van de man.

In Zeeland stofzuigt 70% van de mannen en doen zij de boodschappen thuis. Toch zeggen Zeeuwse vrouwen in vergelijking met de rest van Nederland het vaakst (17%) dat ze hun man niet aantrekkelijker zijn gaan vinden.

Advertentie

Uit bed voor de kinderen

Zuid-Hollandse mannen (57,2%) staan het vaakst op als de kinderen ’s nachts wakker worden. Op de hielen gevolgd door mannen uit Utrecht (57,1%), Overijssel (56,3%) en Gelderland (54,2%).

HG-facts-def-pagina1 HG-facts-def-pagina2

MEER LEZEN?

Auteur: Marjolein Schel – Bron en infographics: Hippe-Geboortekaartjes – Beeld: Shutterstock

Advertentie
Ouders van Nu product – Van baby tot peuter

Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden

€27,50
Bestel nu